Nexus 6: η απόλυτη τηλεφωνάρα (…άρα…άρα…)

Το νέο Nexus 6 της Google είναι τόσο μα τόσο μεγάλο, ώστε θα μπορούσες να το χειρίζεσαι με τις… πατούσες σου. Έξι ολόκληρες ίντσες μεγαλείου σε περιμένουν να τις αγκαλιάσεις και με τις δυο παλάμες σου. Με τη μια, δύσκολο.

nexus_6_004

Η εξάιντση οθόνη του, λοιπόν, “παίζει” στα 493 ppi, όχι και το υψηλότερο “ποσό” της αγοράς, με ανάλυση 2560 x 1440. Εγκυκλοπαιδικά, το PC σου μάλλον έχει περίπου το ένα τρίτο αυτής, παίζοντας στα 1920 x 1280. Do the math.

Ο επεξεργαστής του είναι ένας Snapdragon 805 στα 2,7GHz, τετραπύρηνος, πακετάκι με μια Adreno 420 GPU για τα γραφικά. Όπως λέμε “γρηγορότερο από το PC που είχες πριν πέντε χρονάκια, κουρβανά στο γραφείο σου”.

nexus_6_002

Το mix συμπληρώνεται με εμπρόσθια κάμερα στα 2MPs (staaaandard, εδώ και χρόνια), 13MPs οπίσθια και 32GBs ή 64GBs αποθηκευτικού χώρου.

Κόστος; Εδώ κλαίμε – τέρμα στο “τα Nexus είναι φθηνά” που γνωρίζαμε: $649 για αγορά “εκτός συμβολαίου”. Διότι “με συμβόλαιο”, ξέρεις: θα το δίνουν σε πακέτα που το πάγιο θα “σε βάζει μέσα’ κανένα κατοσταρικάκι το μήνα, για τουλάχιστον δυο χρόνια, που μπορεί ο μέσος Έλλην να θεωρεί “ευκαιρία” μα όποιος κάνει την απλή πράξη βλέπει πως θα έχει σκάσει… €2400 σε δυο χρόνια. Τσάμπα πράμα.

Αναμένεται, δε, γύρω στις 29 Οκτωβρίου και, ναι, προφανώς θα τρέχει Android L. Έχει σημασία να πούμε και πως είναι κατασκευής Motorola; Έχει, ε; Ορίστε, το είπαμε. Αυτάαα!

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.
 • μας βλέπω για το 5

 • ducklord

  Η αλήθεια είναι πως το hardware του ΔΕΝ μου φαίνεται και τόσο συγκλονιστική αναβάθμιση ώστε να δικαιολογεί τα λεφτά του. Το λειτουργικό, το νέο Android 5 L, ναι, είναι πολύ καλύτερο, μα θα το δούμε και στις σημαντικότερες high-end συσκευές που είχαν ήδη κυκλοφορήσει. Συμπέρασμα, περιμένουμε ως του χρόνου για νέα, πραγματικά καλή συσκευή – που “θα μας μείνει” και για… καμιά τριετία. Να, σαν το ταμπλετάκι μου – ήξερα τι έπαιρνα. Τι σας (σου) έλεγα; Nexus 7, “επίσημο από Google”. Από τα πρώτα που “θα φορέσουν” το νέο Android και που, άρα, “παραμένει επίκαιρο” παρά την ηλικία του. Τα άλλα tablets της ίδιας εποχής, που είναι; :-D

 • George Lolas

  Και γιατί να μην πάρω -λέγω εγώ τώρα- ένα THL T200 με ένα 200άρι; :D

 • ducklord

  Οφίσιαλ Γκούγκλ Σαπόρτ. Μόνο αυτό. Παλιά, ήταν και φτηνά – και “έλεγαν”. Λατρεύω το Nexus 7 μου (και θα φορέσει και πρώτο-πρώτο Android L). Περίμενα πως και πως το νέο smartphone της Γκούγκλεν, γιατί η αλήθεια είναι πως το δικό μου (πρώτο-πρώτο της ομώνυμης οικογένειας) HTC Desire τα έχει φτύσει πια ολοκληρωτικά. Όχι, όμως, δεν δίνω τόσα για κάτι “τέτοιο”. Εγκράτεια και υπομονή. Έλεγαν πως ήταν αρετές του νινζούτσου στ’ Αμέρικαν Νίντζα. Θα τις εφαρμόσω στην πράξη, να με ευχαριστεί και η τσέπη μου.

 • galacticusX

  xperia Z Ultra… for the win! και με Lollipop λίαν συντόμως…