Σύντομα θα μπορείς να φορτίζεις το κινητό σου σε… δυο λεπτά!

Επιστήμονες στο Nanyang Technological University δημιούργησαν ένα νέο είδος μπαταριών που έχουν δύο πολύ ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά: είναι μέχρι και 20 φορές πιο ανθεκτικές από τις σημερινές και μπορούν να φορτίζουν μέχρι και 70% σε μόλις 2 λεπτά!

iphone_5c_colors_startrek_spoof

Αντικαθιστώντας τον γραφίτη με ένα νέο τζελ χρησιμοποιώντας διοξείδιο του Τιτανίου*, επιστήμονες στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο της Nanyang δημιούργησαν έναν νέο τύπο μπαταριών που έχει τα προαναφερθέντα χαρακτηριστικά.

Ody's thoughts

* Ελπίζω να μην το μετέφρασα λάθος, δεν είμαι Χημικός – Φυσικός, “titanium dioxide”.

Όταν (αν;!) φτάσει στην αγορά η νέα αυτή τεχνολογία, δεν αναμένεται να επηρεάσει (θετικά) μόνο τα μικρά gadgets που έχουμε στις τσέπες μας, τα smartphones, tablets κ.λπ., αλλά και να βοηθήσει στην μεγαλύτερη εξάπλωση των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων, αφού μάλλον θα βοηθήσει στην αύξηση της αυτονομίας τους.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.