Δυνατότερο από PC το νέο Nexus 9

Μπορεί να έχουμε ακόμη καιρό μέχρι την κυκλοφορία του, αλλά όπως συμβαίνει συχνά, “έτυχε” να “διαρρεύσουν” benchmarks του νέου tablet της Google, Nexus 9. Και δείχνει ασύλληπτα γρήγορο.

nexus_9_015

Ουσιαστικά, όπως επισημαίνει και το άρθρο του Gizmodo (που θα βρεις την πηγή μας), το νέο Nexus 9 της Google είναι σχέδον το ίδιο γρήγορο με έναν… Mac Pro διετίας! θυμίζουμε πως δεν μιλάμε για έναν τυπικό υπολογιστή για “απλή οικιακή χρήση”, αλλά για το “επαγγελματικό” μοντέλο της Apple που απευθύνεται σε απαιτητικούς χρήστες, η δουλειά των οποίων συχνά έχει να κάνει με media – επεξεργασία εικόνας, βίντεο, ήχου. Ό,τι πιο “βαρύ” για έναν υπολογιστή. Και να που, θεωρητικά, τα σημερινά tablet που μπορούν να αναλάβουν δίχως πρόβλημα τέτοιες απαιτητικές εργασίες – αρκεί, φυσικά, να εμφανιστεί και το κατάλληλο λογισμικό για αυτές τις δουλειές.

nexus_9_009

Στο Geekbench, λοιπόν, το Nexus 9 “έγραψε σκορ” 1.903 πόντων, όταν ο Mac Pro του 2012 έφτανε αγκομαχώντας τα 1.925. Και μπορεί αυτό να φαίνεται – και να είναι – εντυπωσιακό, αλλά δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει κανείς εύκολα την διαφορά ταχύτητας αν δεν κάνει μία σύγκριση με τα καλύτερα μοντέλα του σήμερα. Κρατιέστε; Το Nexus 10 “πιάνει” 879 πόντους, το περυσινό iPad Air 1.085. Με άλλα λόγια, το Nexus 9 παρουσιάζει σχεδόν… διπλάσιες επιδόσεις από το γρηγορότερο σημερινό tablet, διάφορα από αυτομάτως το τοποθετεί σε μία εντελώς διαφορετική, ανεξάρτητη, και για την ώρα εντελώς… δική του κατηγορία.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.