Γέλασες; Θα το πληρώσεις!

Η τεχνολογία στην υπηρεσία της ψυχαγωγίας, αλλά όχι με τρόπο που έχεις συνηθίσει: θέατρο στην Βαρκελώνη έστησε σύστημα με το οποίο καταλαβαίνει πότε γελάς και… σε χρεώνει αντίστοιχα!

eyes_funny_002.jpg

Αν βρεθείς προς Βαρκελώνη μεριά και επισκεφτείς το Teatreneu, θα δεις πως μπροστά σου, στο προσκέφαλο του μπροστινού καθίσματος θα βρίσκεται κολλημένο ένα iPad. Σε αυτό τρέχει η εφαρμογή PayPerLaugh που αναπτύχθηκε ειδικά για αυτό το σκοπό, χρησιμοποιώντας αλγόριθμους αναγνώρισης των εκφράσεων του προσώπου για να ανιχνεύει πότε αυτός που “βλέπει” χαμογελάει.

Αποτέλεσμα από το παραπάνω; Γέλασες; Θα πληρώσεις! Δεν γέλασες; Δεν πληρώνεις!

Το κόστος για κάθε χαμόγελο, όσο σουρεαλιστικό και αν ακούγεται αυτό, κυμαίνεται στα €0,30, με μέγιστη τιμή στην οποία μπορεί να φτάσει το κόστος μιας παράστασης τα €24.

Σύμφωνα με τους υπευθύνους του θεάτρου, κατόπιν της εφαρμογής αυτού του συστήματος, το κόστος των εισιτηρίων ανέβηκε, απόδειξη πως οι παραστάσεις του είναι όντως… αστείες!

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.