“Τσου” από Cyanogen στην πρόταση εξαγοράς από Google

Σύμφωνα με πληροφορίες του The Information, ένα από τα ” μεγαλύτερα κεφάλια” της Google, ο υπεύθυνος του Android και του Chrome, ο ένας, μοναδικός και αξιαγάπητος Sundar Pichai, συναντήθηκε με στελέχη της Cyanogen Inc. έχοντας ως στόχο την πλήρη εξαγορά της. Και “έφαγε πόρτα”.

Με αυτή την κίνηση της, η Google πρόδωσε το ότι θεωρεί την Cyanogen έναν άξιο αντίπαλο. Τις ROMs της, που εξελίχθηκαν από ερασιτεχνικά πειρά(γ)ματα του Android σε πληρέστερους, πιο ευχάριστους και ντιζαϊνάτους κλώνους του, στην πιο απειλητική εναλλακτική της δικής της πρότασης – του ίδιου του Android, και ας είναι βασισμένες σε αυτό.

Cyanogen_003

Και όχι μόνο δεν τα κατάφερε, αλλά το αντίστροφο, την… ενίσχυσε και από πάνω: η Cyanogen ξεκίνησε έναν τρίτο γύρο προσπάθειας εύρεσης χορηγιών, στοχεύοντας στην αύξηση της μετοχικής της αξίας στο 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Άξιο σημείωσης, για όποιον δεν το γνώριζε, πως η Cyanogen έχει μετατραπεί και επίσημα πια από “ερασιτεχνική παρέα χακεροφρικιών” σε κανονικότατη εταιρεία παραγωγής ενός λειτουργικού συστήματος για smartphones. Και μπορεί ακόμη να μην το έχουμε δει σε κάποια συσκευή, όπως π.χ. τα Windows Phone ή ακόμη και το Tizen, μα η ίδια η Cyanogen υποστηρίζει πως σύντομα θα δούμε τις πρώτες συσκευές με τις ROMs της ως βασικό λειτουργικό σύστημα, στην Ινδία, από την εταιρεία Micromax.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.