Αντίο Nokia, σε αγαπήσαμε. Χελόοο-ου Lumia! Πως πάει;

Και ναι, λοιπόν, το αδύνατο που έγ… όχι, εντάξει, ουσιαστικά απλά έγινε αυτό που περιμέναμε, και η Microsoft αποφάσισε πια να… κάνει ευθανασία στην φίρμα της Nokia αντικαθιστώντας την με τη δική της “μπράντα”, Lumia.

xxx-nokia-lumia-1020

Όχι, δεν έγινε κάποιο μεγάλο χαιρετιστήριο πάρτι του ονόματος, ούτε πέταξαν πολύχρωμα μπαλόνια στον ουρανό, ούτε θρηνούσαν χήρες και παιδιά για την τραγική απώλεια της εταιρείας που ΜΑΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΑ ΝΙΑΤΑ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΠΡΩΤΗ “ΦΙΔΑΚΙ” ΣΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ. Ναι, για την Nokia λέμε. Απλά, “παφ”, δίχως θόρυβο και τυμπανοκρουσίες, ανακοινώθηκε μέσα από την σελίδα της Nokiaς Γαλλίας στο Facebook πως οι ακόλουθοι της στο κοντινό μέλλον θα ενημερωθούν για μία αλλαγή του ονόματος της. Σε Microsoft Lumia. Ω, τι έκπληξη.

Όπως επιβεβαίωσε το The Verge, η αλλαγή του ονόματος θα γίνει ορατή σε περισσότερες χώρες μέσα στις επόμενες εβδομάδες, οπότε, λογικά, το όνομα “Nokia” – όσον, τουλάχιστον, αφορά στη Microsoft – θα είναι ολοκληρωτικά παρελθόν μέσα σε ένα με δύο μήνες.

Ody's thoughts

Αν και το όνομα της Nokia θα παραμείνει, αφού η εταιρεία, ως εταιρεία, συνεχίζει να υφίσταται ανεξάρτητα από την Microsoft, η παραπάνω απώλεια αφορά στο κομμάτι της που ειδικευόταν στην κατασκευή hardware. Δηλαδή, “αυτό που κατασκεύασε και ΤΙΣ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΕΙΣΕΣ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΜΕ ΤΟ ΦΙΔΑΚΙ”. Αυτό. Για αυτό το “αντίο Nokia”. Η Nokia που παραμένει αναμένεται πως θα εστιάσει περισσότερο την προσοχή της στην παροχή υπηρεσιών, όπως των HERE maps που διέθεσε σήμερα για Android, όπως επισημαίνει και το The Next Web.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.
  • galacticusX

    Αχ, κι εγώ θυμάμαι στο στρατό οπου έστελνα SMS στη γκόμενα κρυφά, για να μη μου βουτήξει ο Δίκας το κινητό! Σοβαρά όμως, το brand της Nokia ίσως δεν έπρεπε να το σκοτώσουν. Θα μου πεις τι νόημα έχει τώρα που δεν υπάρχει πλέον η φινλανδική εταιρεία, που είχε πίσω της άλλο υπόβαθρο κι άλλη κουλτούρα. Όπως ο Καναδάς θρήνησε το χαμό της δικής του “εθνικής” βιομηχανίας υψηλής τεχνολογίας (βλ. Blackberry), έτσι κι εδώ. Α, ρε άτιμο iPhone, φονιά!

  • e4rthw0rm

    Σκέτη απόλαυση…
    https://www.youtube.com/watch?v=wr9r2_jVrHk