Μικρές στο μάτι…

…αλλά “μεγάλες” σε επιδόσεις: μοντέρνες κάρτες γραφικών mini-ITX
Θέλεις να φτιάξεις το δικό σου, μικρό, συμμαζεμένο, πολιτισμένο, αλλά ταυτόχρονα, πανίσχυρο συστηματάκι; Μπορείς να ζήσεις χωρίς SLI και είσαι απαλλαγμένος από τομ φετιχισμό του πενταόρωφου case-totem; Τότε ίσως είναι καιρός να φτιάξεις το δικό σου mini-ITX PC, βασισμένο φυσικά σε ανάλογα μικρών διαστάσεων cases και mainboards. Ποιές επιλογές όμως έχεις, όσον αφορά την κάρτα γραφικών; Ευτυχώς για σένα, φίλε gamer, υπάρχουν σήμερα τουλάχιστον 3 επιλογές, ανάλογα με τις επιδόσεις που θέλεις να πιάσεις και τα λεφτά που μπορείς να δώσεις.

Low budget: Palit GTX 750 Ti KalmX 2 GB

passive-750-ti-itx

Βασισμένη στο τσιπάκι Nvidia GTX 750Ti, η συγκεκριμένη καρτούλα, που θα σου στοιχίσει γύρω στα 140 ευρώ, θα σου δώσει αρκετή ισχύ για να παίξεις αξιοπρεπώς στα 1080p/30fps με ΑΑ σε υψηλά επίπεδα λεπτομέρειας. Η συγκεκριμένη κάρτα μάλιστα είναι η μόνη με παθητική ψύξη για απολύτως αθόρυβη λειτουργία. Αν θέλεις να κάνεις overclocking και δε θέλεις να ανεβάσει θερμοκρασίες το εσωτερικό, διάλεξε μία από τις πολλές παρόμοιες κάρτες που κυκλοφορούν με αερόψυξη.

Mainstream: MSI Radeon R9 270X 2GB Gaming ITX

270x-itx

Τούτη δω η καρτούλα χρησιμοποιεί το δοκιμασμένο τσιπάκι AMD Radeon R9 270X, για να σου δώσει τον αέρα των 60fps σε Full HD, με βαρβάτο AA σε high-detail. Με 190 ευρουδάκια καθάρισες.

High End: Gigabyte GV-N970IXOC-4GD

gigabyte-gtx970-itx

Το φοβερό και τρομερό Nvidia GTX 970 ανεβαίνει level, καθώς ανοίγει τον ορίζοντα στο 1440p gaming με υψηλά framerates και λεπτομέρεια. Είναι φρέσκο προϊόν που μόλις τώρα ανακοινώθηκε και δεν ξέρουμε επακριβές κόστος. Μια ρεαλιστική εκτίμηση είναι γύρω στα 400 ευρώ και είναι μάλλον ό,τι πιο δυνατό μπορείς να βρεις για να βάλεις σε ένα κουτάκι mini-ITX.

Τι; Δεν ξέρεις πως να φτιάξεις ένα mini-ITX PC; Αίσχος! Δες το παρακάτω σουρεαλιστικό κλιπάκι και μάθε τα πάντα!

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.