Αφή και σάρωση, ίσον HP Sprout

Αξίζει να δεις τι είναι αυτό το μεταμοντέρνο μαραφέτι

hp-sprout-01

Τί εστί HP Sprout; Πρόκειται για ένα φουτουριστικό σύστημα PC, που αντί για συμβατικό πληκτρολόγιο και mouse διαθέτει μια επιφάνεια, η οποία μετατρέπεται σε συσκευή διεπαφής… αφής.

Αυτό γίνεται με τη βοήθεια του ειδικού εξαρτήματος στο επάνω μέρος, το οποίο διαθέτει πολλαπλές κάμερες, αλλά και σύστημα σάρωσης. Χάρη σε αυτό το σύστημα, μπορούν να σαρωθούν επίπεδα αλλά και τρισδισάστατα αντικείμενα και να επικολληθούν σε διάφορα προγράμματα κελλιτεχνίας, γραφιστικής, παραγωγικότητας κοκ.

To σύστημα, παραδόξως, δεν είναι κάποιο πιλοτικό project, αλλά ένα πραγματικό προϊόν, το οποίο μπορεί να αγοράσει κανείς στην τιμή των $1.900, προς το παρόν μόνο εις τας Ηνωμένας Πολιτείας. Με αυτό το ποσό παίρνετε ένα PC με όλα αυτά τα εντυπωσιακά high-tech κόλπα, και καλούτσικο hardware.

Αν εξαιρέσει κανείς την εμετική χιπστεράδικη μουσική που συνοδεύει το demo videoclip, αλλά και το χαμηλό contrast του projector (όπως τουλάχιστον φαίνεται), δεν είναι καθόλου κακή η έμπνευση. Το θέμα είναι ότι μπορεί κι αυτό, όπως πολλά άλλα φιλόδοξα σχέδια της HP, να το “φάει η μαρμάγκα”, ειδικά τώρα που επίκειται απόσπαση του τμήματος PCs από τη “μαμά” εταιρεία.

(Στο link της αρχικής πηγής μπορείς να βρεις και άλλα βίντεο)

Galacticus's thoughts

Μπορώ να έχω ΜΟΝΟ το scanner; Ευχαριστώ!

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.