Το δικό της WhatsApp ετοιμάζει η Google – για την Ινδία;!

Φήμες θέλουν την Google να ετοιμάζει την δική της απάντηση στην δημοφιλή εφαρμογή άμεσης ανταλλαγής μηνυμάτων WhatsUp, που θα κυκλοφορήσει αρχικά εντός του επόμενου έτους μόνο στην Ινδία.

whatsapp_wallpaper.jpg

Από ό,τι φαίνεται, και αν είναι φήμες αποδειχθούν πραγματικές, η Google… ” το πήρε βαρέως” που το Facebook κατάφερε να τσιμπήσει την WhatsUp μέσα από τα χέρια της, και αφού (θεωρεί πως) δεν έχει κάτι αντίστοιχο, ξεκίνησε να το ετοιμάσω από το μηδέν.

Έτσι, μέσα στο επόμενο έτος θα διαθέσει, αρχικά μόνο στην Ινδία, έναν νέο Google Messenger, που πηγές λένε πως έχει ξεκινήσει να αναπτύσσεται εδώ και καιρό. Η εφαρμογή, λένε, δεν θα προϋποθέτει σύνδεση με-λογαριασμό-της-Google για να μπορείς να την χρησιμοποιήσεις, ενώ μάλλον θα υπάρχει και υποστήριξη της ινδικής γλώσσας καθώς και μετατροπής φωνής σε κείμενο σε αυτήν.

Ody's thoughts

Θα έλεγα πως “το να κυκλοφορήσεις μια εφαρμογή ή ένα gadget σε μια χώρα δίχως να υποστηρίζεις τη γλώσσα της είναι εντελώς ηλίθιο” αν δεν… με είχε βγάλει ψεύτη η Apple με το πρώτο iPhone που έκανε, αν θυμάμαι καλά, περίπου ένα χρόνο “να μάθει ελληνικά “.

Το… σουρεάλ με την όλη υπόθεση είναι πως η Google ήδη έχει καταβάλλει σημαντικές προσπάθειες να ενοποιήσει το κερματισμένο σκηνικό της επικοινωνίας στο Android μέσα απο τις ίδιες τις επίσημες εφαρμογές της, αφού, να θυμήσουμε, μέχρι πρόσφατα παρείχε αυτόνομη λύση ανταλλαγής e-mail, άμεσης ανταλλαγής μηνυμάτων (Chat), άμεσης ανταλλαγής μηνυμάτων και φωνητικής επικοινωνίας (Voice), άμεσης ανταλλαγής μηνυμάτων μέσω του τηλεφωνικού δικτύου (SMS), άμεσης ανταλλαγής μηνυμάτων παράλληλα με φωνητική επικοινωνία και βιντεοκλήσεις (Hangouts)… Ένας γενικός χαμός.

Αφού, λοιπόν, έφαγε μήνες επι μηνών… “κάνοντας ευθανασία” στα μισά από αυτά και ενοποιόντας τα υπόλοιπα, δείχνοντας πως ο τελικός της στόχος ήταν, σαν το δαχτυλίδι στο Lord Of The Rings ή, ακόμη καλύτερα… τον Highlander, “να μείνει μόνο μία”, τώρα οι φήμες λένε πως επείδη… ζηλεύει το WhatsApp ξαναδημιουργεί το αντίστοιχο μιας ξεχωριστής εφαρμογής ειδικά για την γρήγορη ανταλλαγή γραπτών μηνυμάτων.

Ody's thoughts

Μπορεί να φαίνεται πως μια τέτοια κίνηση έρχεται σε πλήρη αντίθεση με ό,τι έκανε μέχρι τώρα και… Εντάξει, και η αλήθεια είναι πως, όντως, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με ό,τι έκανε μέχρι τώρα. Google είναι, όμως, και μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, ενώ η μέχρι τώρα ιστορία στο χώρο της τεχνολογίας μας έχει δείξει πως τέτοιες φήμες για αυτό-ακυρωτικές κινήσεις συνήθως αποδεικνύονται αληθινές, οπότε…

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.