Νέο format μουσικής από Apple και… U2;!

Οι κάλες σχέσεις των U2 με την Apple είναι γνωστές. Το ότι ο Bono “τα έπινε” με τον Jobs, επίσης. Και μόλις έγινε γνωστό και το ότι ετοιμάζουν μαζί ένα νέο format αρχείων μουσικής.

U2_001

Αυτό, τουλάχιστον, δήλωσαν σε συνέντευξή τους στο Time, μιλώντας για το πως οι κακοί πειρατές και το ανεπίσημο κατέβασμα μουσικής από τον κάθε τυχαίο έχει οδηγήσει τους κακόμοιρους μουσικούς – να, καλή ώρα – στην επαιτεία και, κατ’ επέκταση, στην ασιτία με τελικό προορισμό το θάνατό. Φτώχια, καταραμένη…

ipod_classic.jpg

Έτσι, ανάμεσα σε άλλα σχετικά με το πως οι μουσικοί πρέπει να ανταμείβονται για τον κόπο τους, πέταξε την μπόμπα πως οι οι ίδιοι συνεργάζονται με την Apple ακριβώς για αυτό το σκοπό: την δημιουργία ενός νέου μουσικού format που απο την μια θα προσελκύσει και πάλι τους μουσικόφιλους, πείθοντας τους να αρχίσουν να αγοράζουν ολόκληρα άλμπουμ η αυτόνομα κομμάτια, από την άλλη θα παρέχει τέτοια προστασία ώστε να μην είναι εύκολη η όποια “κλωνοποίηση” του.

Ody's thoughts

Αξίζει, ως κλείσιμο, να αναφέρω πως το προτιμώμενο format της εταιρείας όσον αφορά στο συμπιεσμένο ήχο, που χρησιμοποιεί και στα κομμάτια που μιλάει η ίδια από το iTunes, είναι το AAC. Το ίδιο που χρησιμοποιείται και σε όλα τα “ψαγμένα” blu-ray rips σε “όλα τα καλα τα στέκια” σαν το παηρατμπέη.

Το να το παίζεις από την μια πολέμιος της πειρατείας, και από την άλλη να έχεις δώσει στους πειρατές ένα από τα καλύτερα όπλα τους, όπως και να το κάνεις, έχει μια κάποια άλφα πλάκα. Όχι;

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.