Η Google αγόρασε την Polar για να επεκτείνει το Google Plus

Δυο οι εκπλήξεις στην είδηση: πρώτον, το ότι η Polar, που μόλις εξαγόρασε η Google, ειδικεύεται στις… online σφυγμομετρήσεις, κατά κόσμον “polls”, δεύτερον, το ότι το έκανε για να ενισχύσει το Google Plus.

Google Plus

Ποιος είπε ότι η Google έχει αφήσει στην μοίρα του το Google Plus; όσοι μόνο συνεχίζει να πιστεύει σε αυτό, αλλά και, λες και το έκανε για να το αποδείξει, μόλις αγόρασε μια εταιρεία με στόχο την αναβάθμιση του.

Με δημοσκοπήσεις.

Όπως λέμε polls.

Διότι, ναι βασιλάκη, αυτό έλειπε από το Google Plus την τελευταία φορά που το επισκέφτηκες: όχι οι φίλοι σου, που βρίσκονται όλοι στο facebook, όχι οι πρόσθετες εφαρμογές και τα χαζά παιχνιδάκια, από το οποίο έχει το ένα κλάσμα των εναλλακτικών προτάσεων (και γενικά “χωλαίνει” στους “τρόπους να σκοτώσεις την ώρα σου”), α, όχι, όχι αυτά: οι δημοσκοπήσεις σου έλειπαν. Δεν ένιωθες την απουσία τους; Ένα κενό; Λίγο πιο δίπλα; Ναι, εκεί. Τσου;

Από την άλλη, μπορεί η Google να εξαγόρασε την Polar οχι “για εμάς” αλλά για τους διαφημιστές, και να σκοπεύει να αξιοποιήσει την τεχνογνωσία της ομάδας για να παράσχει ειδικά σε αυτούς καλύτερες υπηρεσίες. Εξάλλου, από αυτούς έχει τα περισσότερα έσοδα της, και αυτοί αποτελούν τους σημαντικότερους πελάτες της που, όντως, μπορεί να έβρισκαν χρήσιμη μια τέτοια εξαγορά.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.