Για ένα boost ενέργειας, πιες καφέ και… κοιμήσου 20 λεπτάκια!

Έρευνες έδειξαν πως το να πιείς καφέ ή να πάρεις έναν σύντομο υπνάκο… “δεν πιάνουν μια” σε σχέση με ένα συνδυασμό των δυο!

Sunny_Day_Nap_Sleeping_Outside_001.jpg

Έλιωσες πάλι το βράδυ στο Civilization V και δεν σε κρατάνε τα πόδια σου στη δουλειά; Οι επιλογές συνήθως είναι δυο: ή πίνεις ατελείωτες ποσότητες καφέ και σχετικών energy drinks με εξωγήινες ποσότητες καφεΐνης και λοιπών τούρμπο-ουσιών, ή κρύβεσαι στην κοντινότερη τρύπα και παίρνεις στα κρυφά έναν υπνάκο. Πολλαπλές έρευνες, όμως, λένε πως το καλύτερο είναι να τα συνδυάσεις!

Varios_Coffee_001.jpg

Σε αυτές, όσοι ήπιαν ένα δυνατό καφεδάκι και στη συνέχεια πήραν έναν υπνάκο για 20 λεπτά, όταν ξύπνησαν, έκαναν πολύ λιγότερα λάθη σε έναν εξομοιωτή οδήγησης από ότι όσοι είχαν “απλά” κατεβάσει έναν καφέ ή πάρει έναν σύντομο υπνάκο.

Άντε όμως, ό,τι και αν λένε οι έρευνες, να πείσεις το boss σου πως ο λόγος που τον παίρνεις στο γραφείο (τον υπνάκο ντες!) είναι ” για να αποδόσεις καλύτερα στις ευθύνες σου ” και πως “αυτό είναι ένα coffee nap – νέα μόδα από τας Αμερικάς”. Καλή τύχη, και αν τα καταφέρεις, α) σφύρα μας, β) πες μας πως το έκανες.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.