Το πρώτο Dragon Quest και πάλι κοντά μας, σε Android και iOS

Ο πρώτος τίτλος της σειράς επιστρέφει από το… 1986 και το Nintendo Entertainment System στο 2014 και τα σύγχρονα smartphones που έχουμε στο τσεπάκι μας.

Dragon_Quest_001

Ο πρώτος τίτλος στην κλασσική ιαπωνική σειρά role playing games, Dragon Quest, επιστρέφει για μια ακόμη φορά. Όχι, όμως, σε υπολογιστές ή κονσόλες, αλλά στην πιο διαδεδομένη gaming πλατφόρμα της εποχής μας: στα κινητά.

Το πρώτο Dragon Quest, στην αρχική μορφή του, κυκλοφόρησε στο Nintendo Entertainment System το 1986, γνωρίζοντας αρκετά μεγάλη επιτυχία και αποκτώντας αρκετούς φανατικούς οπαδούς.

Η νέα, mobile έκδοση του δεν διαφέρει από άποψη περιεχομένου σε σχέση με την αρχική, αλλά έχει τροποποιηθεί η απεικόνιση της και το σύστημα χειρισμού της ώστε να ταιριάζει καλύτερα στο κάθετο προφίλ – όπως κρατάει ο περισσότερος κόσμος συνήθως το κινητό του.

note

To παιχνίδι είναι ήδη διαθέσιμο από το App Store και στο Google Play, και απαιτεί να έχεις τουλάχιστον iPhone 4, iPad ή iPad Touch τέταρτης γενιάς, ή αν είσαι “με εμάς” και έχεις Android, η συσκευή σου να τρέχει την έκδοση 2.3 ή νεότερη. Σημειώστε πως σας το μεταφέρουμε ως είδηση, δεν έχουμε δοκιμάσει τον τίτλο. Αν τον παίξετε, ακούμε γνώμες – ειδικά σε σχέση με την αρχική εκδοχή του.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.