Σε δημοπρασίες οι E.T.s που ξεθάφτηκαν στο Μεξικό

Όχι, όχι, δεν μιλάμε για θεωρίες συνομωσίας και πτώματα εξωγήινων (ξου, Maulder, ξου), μα για τα cartridges του παιχνιδιού E.T. για το Atari 2600, που ξεθάφτηκαν προ μηνών στο Μεξικό.

Θυμάστε την ιστορία με τα θαμμένα cartridges του παιχνιδιού E.T. για το Nintendo Entertainment System, που έγινε και ντοκιμαντέρ από τη Microsoft για το Xbox One; Αυτά ακριβώς, από ότι φαίνεται τώρα, θα διατεθούν online σε όποιον ενδιαφέρεται να δώσει τα περισσότερα για να αποκτήσει ένα κομμάτι της σύγχρονης ιστορίας του gaming.

Σύμφωνα με το Eurogamer, από τα περίπου 800 cartridges που ξεθάφτηκαν σε λειτουργική κατάσταση, το συμβούλιο της πόλης Alamogordo αποφάσισε να δωρίσει περίπου τα 300 σε μουσεία, και να κρατήσει τα 500 από αυτά ώστε να τα εκμεταλλευτεί με κάποιον τρόπο. Το πιθανότερο, από ό,τι λέγεται, είναι πως θα βρουν το δρόμο τους προς online δημοπρασίες σε sites όπως το eBay.

Και προφανώς αφού μιλάμε για συλλεκτικά κομμάτια, μπορείς να περιμένεις από τώρα πως η τιμή τους δεν θα είναι καθόλου προσιτή, και πως το συμβούλιο της πόλης, όπως συμβαίνει συνήθως σε τέτοιες καταστάσεις, θα προσπαθήσει να… αρμέξει την κατάσταση όσο το δυνατόν περισσότερο.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.