Προσ’χή! Project Titan; Άααακυρο!

Θυμάστε το Project Titan, το MMORPG που η Blizzard ανέπτυσσε ως το επόμενο βήμα στο χώρο μετά το World of Warcraft; Ξεχάστε το!

Blizzard Entertainment Logo

Όπως επιβεβαίωσε η εταιρεία, ο τίτλος μόλις ακυρώθηκε. Και ναι, Βασιλάκη, αυτό σημαίνει πως δεν θα τον δουμε ποτέ.

Για όσους δεν το θυμούνται – δεν είχαν ακούσει για αυτό, το Project Titan ήταν ενα υπερ-φιλόδοξο project της Blizzard που είχε στόχο να αποτελέσει το επόμενο μεγάλο “must” στο χώρο των MMOs. Η Blizzard ήθελε με αυτό να επαναλάβει την απίστευτη επιτυχία του World of Warcraft, και έτσι, ακόμη περισσότερο από ποτέ, έδειχνε μια εμμονή στην λεπτομέρεια. Ο τίτλος αναπτυσσόταν επι επτά συνεχόμενα χρόνια, έχοντας περάσει αρκετά σκαμπανεβάσματα, αλλαγές σχεδίασης και δει να κυκλοφορούν πάλι και πάλι φήμες ακύρωσης του. Να που, τελικά… δεν τη γλίτωσε!

StarCraft_ghost_003

Όπως είχε κάνει και με το StarCraft: Ghost, αλλά και αρκετά νωρίτερα με το Warcraft Adventures, η Blizzard αποφάσισε να ακυρώσει τον τίτλο. Όπως δήλωσε ο Mike Morhaime της εταιρείας μιλώντας στο Polygon, όσο και αν προσπάθησαν, δεν κατάφεραν να κάνουν τον τίτλο διασκεδαστικό, να ενώσουν τα απίστευτα φιλόδοξα επιμέρους τμήματα του σε ένα ενιαίο σύνολο με συνοχή που θα ήθελε κανείς όντως να παίξει.

warcraft_adventures_blizzard_005

Ένας πρόσθετος λόγος, που βοήθησε σε αυτή την απόφαση της, το ότι δεν θα ήθελε να γίνει γνωστή ως “η εταιρεία που παράγει κορυφαία MMOs”. Αυτό θεωρητικά δεν είναι κακό, αλλά είναι αλήθεια πως το World of Warcraft έχει επισκιάσει όλους τους άλλους τίτλους της και μετατραπεί στο δημοφιλέστερο, βασικότερό από τα projects της.

Ody's thoughts

Και έτσι, πάει το Titan. Και ναι, νιώθω και εγώ το ίδιο απογοητευμένος που δεν θα δω ποτέ κάτι που μαγείρευε μια απο τις μεγαλύτερες εταιρίες στο χώρο του gaming για σχεδόν μια δεκαετία.

Και όταν ακούς και πόσο φιλόδοξο ήταν το project και πόσο το πάλεψαν για να καταφέρουν να το πραγματοποιήσουν, δεν μπορείς, σε τρώει η περιέργεια.

Να πάρει..!

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.