Η Microsoft αντικαθιστά τα… φασαριόζικα Xbox One

Από ότι φαίνεται, κάποια Xbox One είναι πιο φασαριόζικα από τα υπόλοιπα, και η Microsoft έχει αρχίσει, για μια ακόμη φορά, της αντικατάστασεις.

Xbox One - Front 001

“Δεν την πάει” την Microsoft “με την καμία” όσον αφορά στην πρώτη φουρνιά των κονσόλων της, ποτέ, σε καμία από τις τρεις γενιές του Xbox μέχρι σήμερα! Όπως και με τις δύο προηγούμενες, έτσι και αυτή, το Xbox One, παρουσίασε το πρώτο του “χοντρό” hardware πρόβλημα που από ότι φαίνεται έχει οδηγήσει σε μαζικές αντικαταστάσεις.

Ευτυχώς, στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν μιλάμε για… μαζικές αυτοκτονίες κονσολών λόγω υπερθέρμανσης, όπως με το περίφημο Red Ring of Death του Xbox 360, αλλά για έναν ενοχλητικό και πολύ δυνατό θόρυβο που, από ότι φαίνεται, παράγουν ορισμένα “κομμάτια”. Κάποιοι χρήστες που τον έχουν συναντήσει τον περιγραφουν ως “παρόμοιο με παλιό εκτυπωτή” ή και το, μάλλον κομματάκι καλύτερο, “ακούγεται δυνατότερα από το ψυγείο μου“!

Δεν μιλάμε, δηλαδή, για κάτι που να μπορείς να αγνοήσεις ως ένα σημείο και να συνεχίσεις να χρησιμοποιείς την κονσόλα, αλλά για κάτι πραγματικά ενοχλητικό, που απλά δεν μπορείς να αντέξεις να σου κάνει… ηχητικό πόλεμο νεύρων στο ίδιο σου το σπίτι.

Xbox One Controller Closeup 001

Αν και δεν είναι γνωστή η έκταση του προβλήματος, υπάρχουν εκατοντάδες μηνύματα παραπόνων από χρήστες, αρκετοί από τους οποίους δηλώνουν πως το έχουν συναντήσει εδώ και αρκετούς μήνες. Και το ανησυχητικό είναι πως κάποιοι από αυτούς, που είχαν αντικαταστήσει την κονσόλα τους, αναφέρουν πως το συνάντησαν και στην καινούργια.

Αν όντως ισχύει κάτι τέτοιο, μιλάμε για ένα κατασκευαστικό σφάλμα που θα έχει επηρεάσει αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες κομμάτια του Xbox One που βρίσκονται ήδη στην αγορά, και μια ζημιά που μάλλον επίσης θα έχει… εξαψήφιο νουμέρο για την Microsoft.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.