$200 με $400 το ιδανικό κόστος του Oculus Rift

Και αυτό δεν το λέμε εμείς, αλλά οι ίδιοι οι δημιουργοί του σε συνέντευξη που έδωσαν στο Eurogamer.

Palmer_Luckey_001.jpg

Εκεί, λοιπόν, ο Χερ κουμαντάτ της Oculus VR και δημιουργός του Oculus Rift, Palmer Luckey, απάντησε στην ερώτηση σχετικά με το τελικό κόστος της συσκευής όταν διατεθεί λιανικά:

Quote:

Σχετικά με την πιθανή τιμή: η καταναλωτική έκδοση θα πρέπει να έχει παραπλήσιο κόστος με αυτό που έχει τώρα η έκδοση DK2. Θέλουμε να παραμείνουμε σε αυτό το εύρος τιμών από $200 έως $400.

Η τιμή θα μπορούσε να κινηθεί προς ένα από τα δύο άκρα ανάλογα με την κλίμακα, τις παραγγελίες, τα υλικά που θα καταλήξουμε να χρησιμοποιούμε, τις επαγγελματικές συμφωνίες…

Όποιο και αν είναι, θα είναι όσο το δυνατόν φθηνότερο. Αυτός είναι στην πραγματικότητα ο στόχος (μας).

Και αφού το τωρινό κόστος του Oculus DK2 παίζει στα $350, και μέχρι την τελική κυκλοφορία του λογικά θα έχει μειωθεί – έστω λίγο – το κόστος των υλικών του και θα έχουν ολοκληρωθεί και διάφορες συμφωνίες σχετικά με διάθεση περιεχόμενου, διαφήμιση κλπ., μάλλον θα περιμένουμε την τελική έκδοση και λίγο οικονομικότερη – κάπου γύρω στα $300.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.