$19 εκατομμύρια πρόστιμο στην Google για τις αγορές παιδιών στο Google Play

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου όρισε πως η Google θα πρέπει να καταβάλλει τουλάχιστον δεκαεννιά εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση στους γονείς παιδιών που αγόρασαν δίχως την συγκατάβαση τους “υλικό” από το Google Play.

google_play_003.png

Η συμφωνία ορίζει πως η Google θα πρέπει να επικοινωνήσει με όλους τους καταναλωτές που ολοκλήρωσαν μία αγορά-μέσα-από-μια-εφαρμογή, όπως λέμε in-app purchase, ενημερώνοντας τους για την διαδικασία λήψης αποζημίωσης για κάθε αγορά που ολοκλήρωσαν παιδιά.

Η Google θα πρέπει να διαθέτει αυτές τις αποζημιώσεις άμεσα, κατόπιν αιτήματος από τον κάτοχο ενός λογαριασμού, ενώ αν μέσα σε διάστημα 12 μηνών έχει πληρώσει λιγότερα από δεκαεννιά εκατομμύρια δολάρια σε αποζημιώσεις, θα αναθεωρηθεί η συμφωνία ώστε η να λάβουν ακόμη περισσότερα χρήματα οι καταναλωτές, ή να επιστρέψουν τα χρήματα στο θησαυροφυλάκιο της Αμερικής.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.