Το Google Glass γνωρίζει πότε τσαντίζεσαι. For science!

Το γνωστό ινστιτούτο Fraunhoffer δημιούργησε μια νέα εφαρμογή για το Google Glass που μπορεί να αναγνωρίζει τη συναισθηματική κατάσταση των ανθρώπων που “βλέπει” το… μαγικό γυαλί της Google.

google_glass_009

Η εφαρμογή ακούει στο όνομα Shore Human Emotion detector, και μπορεί να αναλύει τα συναισθήματα οποιουδήποτε προσώπου που βρίσκεται στο οπτικό πεδίο του Google Glass. Και όχι μόνο ενός, αλλά και πολλών ταυτόχρονα. Και ακριβώς για αυτό, σύμφωνα με όσους την έχουν ήδη χρησιμοποιήσει, είναι και… ολοκληρωτικό σκότωμα για την ήδη αδύναμη μπαταρία της συσκευής, “ξεζουμίζοντας” την μέσα σε μόλις δέκα με είκοσι λεπτά χρήσης.

google_glass_002.jpg

Εν δράσει, ο Shore Human Emotion detector φαίνεται κάπως τρομακτικός, ένα πρόγραμμα βγαλμένο από το μέλλον, θυμίζοντας τα HUDs των Terminator και Robocop που ανέλυαν συνεχώς όχι μόνο τον γύρω τους χώρο αλλά και όποιον βρισκόταν σε αυτόν.

Όσο για το που θα μπορούσε να είναι χρήσιμο κάτι τέτοιο, αφού δεν είναι και δύσκολο στους περισσότερους να καταλάβουν, για παράδειγμα, πότε… “τα έχει πάρει στο κρανίο” η γυναίκα τους μαζί τους; Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως δεν είναι όλοι το ίδιο, και υπάρχει και κάποια μερίδα πληθυσμού, ατόμων με προβλήματα κατανόησης – μερικό αυτισμό, που δεν μπορούν να “αποκωδικοποιήσουν” το ίδιο εύκολα τι σημαίνει κάθε έκφραση στα πρόσωπα των συνανθρώπων τους. Σε περιπτώσεις όπως αυτές, ο Shore Human Emotion detector θα μπορούσε να λειτουργεί, για τα συναισθήματά των άλλων, όπως λειτουργούν για την πλειοψηφία του κόσμου οι… υπότιτλοί σε μια ξενόγλωσση ταινία.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.