Στα $199 το Gear VR;

Σύμφωνα με δηλώσεις αντιπροσώπου της Samsung στο New York Fashion Week, το σύστημα virtual reality που η εταιρεία αποκάλυψε πριν λίγες ημέρες στην έκθεση IFA θα κοστίζει μόλις $199.

Το “μόλις”, βέβαια, είναι κάτι σχετικό. Διότι μπορεί η τιμή να φαίνεται πιο ελκυστική σε σχέση με την βασικότερη ανταγωνιστική πρόταση, το Oculus Rift, που οι δημιουργοί του αισιοδοξούν ότι θα κοστίζει από $200 έως $400, μα υπάρχει μια μικρή διαφορά ανάμεσα στις δύο προτάσεις: το Oculus Rift είναι μια αυτόνομη συσκευή, ενώ το Gear VR είναι, στην πράξη, μια “θήκη” για το Galaxy Note 4 της Samsung.

Για να λειτουργήσει, δηλαδή, ώς πλήρες σύστημα virtual reality, δεν αρκεί αυτό από μόνο του, αλλά πρέπει να αγοράσεις και το Galaxy Note 4. Που μάλλον θα κοστίζει κανένα… πεντακοσάρικο ευρουλάκια, και αυτό είναι ήδη μια αισιόδοξη τιμή.

Αν θέλεις, λοιπόν, ένα σύστημα virtual reality, και μόνο, το Oculus Rift παραμένει η πιο προσιτή και ολοκληρωμένη λύση. Αν θα σε ενδιέφερε ένα… οικονομικό πακέτο νέου κινητού-tablet-virtual reality (διότι το Note 4, ως phablet, κινείται ακριβώς ανάμεσα στα όρια κινητών και tablets και χαρακτηρίζεται ως phablet), το “πακετάκι” Gear ίσως “σου μιλήσει”. Και παίζει και να διατεθεί στην αγορά πριν από το Oculus Rift – που ακόμη το περιμένουμε σε απροσδιόριστο χρόνο.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.