Η Philips πρώτη με ακουστικά με βύσμα Lightning

Όχι, η Apple δεν πρόλαβε να παρουσιάσει δικά της – ή με τη στάμπα της Beats – ακουστικά που να χρησιμοποιούν τη σύνδεση Lightning των συσκευών της. Τα πρωτεία έχει, για δες, η Philips!

Μπορεί όλοι να περιμέναμε πως το πρώτο πράγμα που θα έβαζε η Apple την Beats να κατασκευάσει, αμέσως μετά την εξαγορά της, θα ήταν ένα σετ ποιοτικών ακουστικών για τις συσκευές της που να συνδεόνται μέσω της δικής της high-end, ποιοτικιάς και γκλαμουράτης βυσμάτωσης Lightning, αλλά ενώ ακόμη τα περιμένουμε, την πρόλαβε η Philips!

Τα Fidelio M2L eίναι ένα ζευγάρι ποιοτικών ακουστικών από την Philips, εξοπλισμένων με θύρα Lightning, που μπορούν να συνδεθούν μέσω αυτής στο iPhone, iPod Touch η iPad σου.

Και ακριβώς αφού ο βασικός λόγος να τα συνδέσεις με αυτόν τον τρόπο, και όχι με ένα παραδοσιακό βύσμα ακουστικών, είναι για να έχεις την υψηλότερη δυνατή ποιότητα ήχου, δεν θα μπορούσαν και τα ίδια ακουστικά παρά να συμβαδίζουν με την ποιότητα που προστάζει το… βύσμα τους! Με δυο οδηγούς υψηλής μαγνητικής έντασης 40mm από νεοδύμιο, “κλειστή” ακουστική και σχεδίαση που επιτρέπει noise isolated ήχο με δυναμικό μπάσο, φαίνονται να… προσπαθούν σκληρά να δικαιολογήσουν την τιμή τους. Που, βλέπεις, θα κινείται στα $322.

Ody's thoughts

Μήπως να προτιμούσες “ένα από εκείνα με το κανονικό βύσμα”, που μπορεί να έχουν και μικρότερη ποιότητα, αλλά… δεν θα σου κοστίσουν έναν μισθό; Εναλλακτικά, έχεις δει τις προτάσεις της Sennheiser, που και πάλι “σε κανονικό βύσμα” βγάζουν ήχο που μπορεί να ικανοποιήσει και τους επαγγελματίες dj, με κόστος… Ας πούμε πως βρίσκεις καλό μοντέλο και με λιγότερα από $100. Και, θυμίζω, μιλάμε για επαγγελματικά και ημι-επαγγελματικά ακουστικά, έτσι; Γιατί να πληρώσεις τα $200 παραπάνω μόνο για το… προνόμιο ενός διαφορετικού βύσματος;

Ναι, μπορεί “να δίνει καλύτερη τελική ποιότητα”, μα πιστεύω ακράδαντα πως αν είναι να επενδύσεις $200 παραπάνω στα ακουστικά σου, είναι καλύτερο να τα επενδύσεις στα ακουστικά σου. Όχι στο βύσμα τους. Πάω στοίχημα, δηλαδή, πως ένα ζευγάρι ακουστικά της Sennheiser “με κανονικό βύσμα” και κόστος γύρω στα $300 θα είναι πολύ-πολύ καλύτερα από αυτά. Θέμα προτεραιοτήτων.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.