Αποκαλύφθηκε το… κτηνάκι Nexus 6;

Το 9 to 5 Google εκτιμά πως ίσως, με έμφαση στο “ίσως”, έμαθε τα πάντα για το επόμενο smartphone της ίδιας της Google. Τι “smartphone”, δηλαδή, αφού μιλάμε ξεκάθαρα για phablet!

Nexus_6_-_X_001

Και αυτό διότι το βασικότερο χαρακτηριστικό του, η οθόνη του, έχει διαγώνιο… 5,9”! Τώρα, όπως είπα και παραπάνω, “αυτό το πράμα τηλέφωνο δεν το λες”.

Το μέγεθος της οθόνης δεν είναι το μόνο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό της, αφού θα παίζει σε ανάλυσή QHD 2560 x 1440, που σύμφωνα με τους υπολογισμούς του 9 to 5 Google μας δίνει 498 PPI.

Για να μπορεί να “σηκώνει” αυτή την… οθονάρα, καθώς και τον επεξεργαστή Snapdragon 805 που θα αποτελεί την καρδιά του, θα είναι εξοπλισμένο με μπαταρία 3,200 mAh.

Δυστυχώς, από ότι φαίνεται, για την ώρα δεν θα χρησιμοποιηθεί η 64bit έκδοση του επερχόμενου Android L. Και ναι, όπως μάλλον υποψιάστηκαν και οι πιο ψαγμένοι, αφού δεν υπάρχουν 64bits, δεν υπάρχουν και περισσότερα από 3GBs RAM στη συσκευή. Μαζί με αυτά, το μοντέλο που τα παιδιά του 9 to 5 Google είχαν στα χέρια τους, διέθετε 32GBs χώρου αποθήκευσης, κάμερα στα 13MPs, που φαίνεται πως θα μπορεί να συλλαμβάνει και video σε ανάλυση 4K UHD, καθώς και μια πιο τυπική εμπρόσθια κάμερα στα 2MPs. Όσο δε για την εμφάνιση και σχεδίαση του, όπως μπορείτε να δείτε και στο mockup του 9 to 5 Google παραπάνω, μοιάζει αρκετά με ένα… ξεχειλωμένο Moto X δεύτερης γενιάς.

Όπως τόνισαν, όμως, δεν είναι σίγουρο πως πρόκειται όντως για την επόμενη συσκευή στην οικογένεια Nexus της Google. Μπορεί κάλλιστα να πρόκειται για ένα νέο μοντέλο της ίδιας της κατασκευάστριας Motorola, του οποίου η υπαρξή δεν ήταν γνωστή μέχρι σήμερα και που θα κυκλοφορήσει με το δικό της λογοτυπάκι.

Το πιθανότερο όμως, από ότι εκτιμούν, είναι πως ναι, όντως μιλάμε για το Nexus 6 ή ίσως Nexus X. Και αν όντως έχει το ονοματάκι “Nexus”, αναμένεται πως θα έχει και την… αναμενόμενα χαμηλή τιμή που συνοδεύει μέχρι σήμερα κάθε συσκευή της οικογένειας σε σχέση με τον άμεσο ανταγωνισμό της.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.