Το Google Glass “διαβάζει” το… άγχος σου!

Μια νέα εφαρμογή που ανέπτυξαν ερευνητές στα πανεπιστήμια MIT και Georgia Tech χρησιμοποιεί τους αισθητήρες του Google Glass για να “διαβάζει” τα επίπεδα άγχους σου.

google_glass_-_Google_Search001.jpg

Ή εφαρμογή, που ακούει στο όνομα BioGlass (ξέρω, ακούγεται σαν προϊόν που θα σου έδιναν δώρο μάζι με κάθε παραγγελία της Έξυπνης Σίτας), χρησιμοποιεί το αξελερόμετρο, το γυροσκόπιο και την εμπρόσθια κάμερα της συσκευής για να μετρά τους παλμούς της καρδιάς, την αναπνοήν και τις μικροκινήσεις του κατόχου της.

Όπως σημειώνει και το Gizmodo, ακόμη βρίσκεται σε πολύ πρώιμο στάδιο, και το μόνο που κανει να καταγράφει δεδομένα. Δεν “κάνει κάτι με αυτά”, δηλαδή. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι δεν θα δούμε κάποιου είδους λογισμικό στο κοντινό μέλλον που να εκμεταλλεύεται αυτά τα δεδομένα – και όχι μόνο – μετατρέποντας το… μαγικό γυαλί της Google και σε ένα είδος ιατρικής συσκευής / fitness gadget.

Ody's thoughts

Σαν τα “έξυπνα ρολόγια”, ένα πράμα. Και τα “έξυπνα wristbands” πριν από αυτά, πακετάκι με τα “παπούτσια με αισθητήρες” κ.λπ. κ.λπ.

fail_004

Και έτσι, στο κοντινό μέλλον, όταν πέφτεις ξερός το πεζοδρόμιο, θα αρχίζει να βουίζει και να βαράει συναγερμό οτιδήποτε φοράς. Και αν σε πλησιάσει κανείς για να σε βοηθήσει, γράψε μου. ΙΙΙ-ΟΥΥΥΥ-ΙΙΙΙΙ-ΟΥΥΥ… ΠΕΘΑΙΝΕΙ. ΕΔΩ ΠΕΘΑΙΝΕΙ. ΧΑΛΠ! ΧΑΛΠ!

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.