Μήνυση Nvidia σε Samsung – Qualcomm για τις GPUs τους

Η Nvidia κινήθηκε νομικά κατά Samsung και Qualcomm ισχυριζόμενη πως οι GPUs των συσκευών τους καταπατούν Πνευματικά Δικαιώματα της.

nvidia_002

Και έτσι, ζητά την διακοπή διάθεσης των προϊόντων της Samsung στην Αμερική, των smartphones και tablets της, όπως το πρόσφατο Galaxy S5, μέχρι να επιλυθεί το ζήτημα.

Το “όμορφο” είναι πως στο κείμενο της η Nvidia αναφέρει πως οι δύο εταιρείες καταπατούν τις πατέντες της όσον αφορά στην δημιουργία της ίδιας της GPU, των unified shaders, το multithreaded parallel processing… όχι μόνο, δηλαδή, συγκεκριμένες τεχνολογίες που χρησιμοποιεί στις κάρτες γραφικών της, αλλά – από ό,τι φαίνεται – διαθέτει και πατέντα που δηλώνει πως η ίδια η ιδέα των καρτών γραφικών της ανήκει.

samsung_galaxy_s5_001.jpg

Έτσι, αν καταφέρει να κερδίσει στη συγκεκριμένη υπόθεση, δεν αποκλείεται αυτές οι δύο εταιρείες να ήταν μόνο η αρχή, αφού μετά θα έχει το ελεύθερό να κυνηγήσει οποιονδήποτε δημιουργεί κάρτες γραφικών.

Και το περίεργο είναι πως δεν αποκλείεται και να ισχύει κάτι τέτοιο, αφού η πρώτη εταιρεία που καθιέρωσε τη λογική των GPUs ήταν η 3dfx με τις ένδοξες Voodoo της, την οποία εξαγόρασε η Nvidia μαζί με όλες τις πατέντες τις.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.