Το GOG έγινε… videoclub!

Ναι, “το γνωστό GOG”, “αυτό που παλιά γνωρίζαμε ως Good Ol’ Games”, που τυγχάνει ο βασικότερος ανταγωνιστής του Steam. Αυτό που έχουν “αυτοί που βγάζουν και το Witcher”. Ε, αυτό. Πουλάει ταινίες. Νά’τα μας!

GoG_Fallout_Collection_Free.jpg

Το κατάστημα που φημίζεται για την εμμονή του να διαθέτει τίτλους που δεν συνοδεύονται από είδους ενοχλητική προστασία, όπως λέμε DRM, επεκτάθηκε και στο χώρο των ταινιών.

Αν και, όπως μάλλον περίμενες, δεν θα βρεις σε αυτό τους Avengers ή το πρόσφατο reboot του Star Trek, δεν αποκλείεται να συμβεί κάτι τέτοιο στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον. Για την ώρα, φιλοξενεί κάποιες γνώστες – κυρίως για την ίδια την “open” λογική τους – ταινίες, όπως το ντοκιμαντέρ για το piratebay, TPB AFK: The Pirate Bay Away From Keyboard, και την Indie Game: The Movie.

Όπως είπε όμως ο Marcin Iwinski, CEO των CD Projekt RED και GOG, προσέγγισαν μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο τα οποία και είχαν περίεργη αντιμετώπισή απέναντι τους, αφού έδειξαν συνειδητοποιημένα για το ότι οι προστασίες δεν λειτουργούν και οι ταινίες είναι πάντα διαθέσιμες και μέσω torrents, “στα γνωστά στέκια”. Και όμως, παρέμεναν προσκολλημένα στην χρήση μεθόδων προστασίας για τις ταινίες τους, κυρίως λόγω του, από ότι φαίνεται, αυτό αποτελεί, αν κινηθούν νομικά εναντίον, κάποιου, έμπρακτη απόδειξη ότι προσπάθησαν να προστατέψουν τα πνευματικά τους δικαιώματα.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.