Τεράστια διαρροή στοιχείων 76.000 developers της Mozilla.

Ο Mozilla Foundation, γνωστότερος ως “οι δημιουργοί του Firefox”, ζήτησε συγγνώμη για ένα τεράστιο πρόβλημα ασφαλείας που οδήγησε στην αποκάλυψη των διευθύνσεων email περίπου 76.000 developers του.

Mozilla IE10 Cake

Quote:

Το πρόβλημα έκανε την εμφάνισή του πριν από 10 ημέρες όταν ένας από τους web developers μας ανακάλυψε πως, αρχίζοντας περίπου στις 23 Ιουνίου, για μια περίοδο 30 ημερών, μια διαδικασία καθαρισμού δεδομένων (Σημ.: “sanitisation”) της βάσης δεδομένων του Mozilla Developer Network (MDN) αποτύγχανε, οδηγώντας στην εσφαλμένη αποκάλυψη των διευθύνσεων email του MDN περίπου 76.000 χρηστών μαζί με τους κρυπτογραφημένους κωδικούς περίπου 4000 χρηστών σε έναν δημόσιο προσβάσιμο Server.

…εξήγησε ο director of developer relations, Stormy Peters, σχετικά με το πρόβλημα.

Quote:

Αμέσως μόλις μάθαμε για αυτό, το database dump file αφαιρέθηκε άμεσα από τον server, και η διαδικασία που το δημιουργεί απενεργοποιήθηκε για να αποφευχθούν πρόσθετες διαρροές. Αν και δεν καταφέραμε να ανιχνεύσουμε κακόβουλη δραστηριότητα στον συγκεκριμένο Server, δεν μπορούμε να είμαστε βέβαιοι πως δεν υπήρξε τέτοιου είδους πρόσβαση.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.