Και η LG εγκαταλείπει τις Plasma

Σύντομα οι οθόνες Plasma θα αποτελούν είδος προς εξαφάνιση.

lg_plasma_002

Αν και δεν το ανακοίνωσε, ακόμα, επίσημα, πολλές πηγές αναφέρουν πως όπου να’ ναι θα ακολουθήσει και επίσημη επιβεβαίωση πως και η LG εγκαταλείπει τις οθόνες Plasma.

Θυμίζουμε πως η τεχνολογία Plasma, που τα τελευταία χρόνια γνώρισε περισσότερη υποστήριξη από την Panasonic, παρουσίαζε το καλύτερο εύρος χρωμάτων και την καλύτερη αντίθεση μαύρου-άσπρου σε σχέση με κάθε ανταγωνιστική τεχνολογία. Είχε όμως και σημαντικά προβλήματα, που ακόμη και αν αντιμετωπίστηκαν ως ένα σημείο καθώς εξελισσόταν, κάποια δεν επιλύθηκαν ποτέ, ενώ αλλά άφησαν το στίγμα τους (μα, κυριολεκτικά – βλέπε “burn in”) αρκετά ώστε να καταδικαστεί η τεχνολογία. Που, επιπλέον, κόστιζε περισσότερα και στις δύο πλευρές – και στους κατασκευαστές και στους καταναλωτές.

Εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο όλες οι εταιρίες που παρήγαγαν τέτοιες οθόνες έχουν αρχίσει να δηλώνουν πως εγκαταλείπουν την τεχνολογία, με την Panasonic και την Samsung να είναι τα πιο δυνατά από τα ονόματα που είχαν προηγηθεί. Αν και η ίδια η LG δεν δραστηριοποιούταν τοσο έντονα στην παραγωγή οθονών Plasma όσο αυτές, η ανακοίνωση της μάλλον είναι το τελεύταιό καρφί στο φέρετρο της συγκεκριμένης τεχνολογίας.

Ody's thoughts

Που σημαίνει πως, αν θέλεις μια πραγματικά κορυφαία και μεγάλη οθόνη, προλαβαίνεις δεν προλαβαίνεις να τσιμπήσεις μια από όσες έχουν μείνει στα καταστήματα. Απλά κάνε μια σύγκριση Plasma δίπλα από LCD/LED, Πρόσεξε πως απεικονίζεται το μαύρο και η γρήγορη κίνηση – για παράδειγμα σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα – στην πρώτη, και βγάλε συμπέρασμα μόνος σου για το αν αξίζει το λίγο αυξημένο κόστος. Εγώ, πάντως, τέτοια έχω. Και… θρηνώ με τα μαντάτα.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.