Τρώει αναβολή για το 2015 το next-gen Grand Theft Auto 5;

Σύμφωνα με πληροφορίες και… υποψίες του VG247, η πολυαναμενόμενη “uber” έκδοση του υπέρ-χιτ της Rockstar, Grand Theft Auto V, για PCs, PlayStation 4 και Xbox One, “πάει για του χρόνου”. Κλάψτε ελεύθερα.

Grand Theft Auto 042

Αν και προφανώς δεν είσαι υποχρεωμένος να τους πιστέψεις, τα παλικάρια στο VG247 θεωρούν σχεδόν δεδομένο πως δεν θα δούμε το καινούργιο Grand Theft Auto σε PC, PlayStation 4 και Xbox One εντός του έτους.

Βέβαια, βλέποντας το βίντεο, βλέπεις πως καταλήγουν σε αυτό το συμπέρασμα εξαιτίας του ότι η δημιουργός του τίτλου, Rockstar Games, δεν μας έχει κάνει εδώ και κάποιους μήνες ένα update σχετικά με την πρόοδο του.

Ody's thoughts

Αντικειμενικά, ο τίτλος ήταν και είναι έτοιμος, απλά σε χαμηλότερη ανάλυση και με λιγότερά εφέ, για τις κονσόλες της προηγούμενης γενιάς, το PlayStation 3 και το Xbox 360. Όσο και αν τον θέλουμε στις σύγχρονες, και καλά next-gen κονσόλες, και τα PCs μας, δεν παύει να αποτελεί στην πράξη ένα remaster “αυτού που ήδη υπάρχει”. Που το πάω με όλα αυτά;

Όταν ένας τίτλος αναπτύσσεται από το μηδέν, και έχεις μάθει για αυτόν στον έκτο μήνα της ανάπτυξης του, λογικό είναι οι δημιουργοί του ανά κάποιους μήνες να σου παρέχουν update για αυτόν, αφού έτσι θα διατηρήσουν το ενδιαφέρον σου για αυτόν – και την πιθανότητα να τον αγοράσεις – ζωντανά μέχρι την τελική κυκλοφορία του.

Εδώ, όμως, μιλάμε για ένα remaster που θα είναι έτοιμο μέσα σε μια ξεπέτα ενός, άντε ενάμιση χρόνου, το οποίο επιπλέον δεν χρειάζεται προβολή και διαφήμιση για να πουλήσει. Και μόνο λόγω ονόματος και προϊστορίας, η επιτυχία του είναι δεδομένη.

Τα παραπάνω σημαίνουν πως εγώ δεν πιστεύω πως θα καθυστερήσει; Όχι φυσικά! Το αντίθετο, συμφωνώ με αυτούς, θα καθυστερήσει. Απλώς, όχι για άλλο λόγο, αλλά διότι, ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, είναι ένας από τους τελευταίους τίτλους που κρατούν ζωντανή την προηγούμενη γενιά κονσολών. Δεν είναι λίγοι αυτοί που αντί να τα σκάσουν για να αγοράσουν το καινούριο Xbox ή το καινούργιο PlayStation, που ακόμη δεν έχουν μια μεγάλη συλλογή τίτλων και το κόστος τους είναι τσιμπημένο, προτιμούν μια από τις προηγούμενες, δοκιμασμένες και με σεβαστή συλλογή παιχνιδιών κονσόλες, που επιπλέον έχουν πια και αρκετά προσιτό κόστος. Και έχουν, ακόμη, και το πλεονέκτημα πως… ” αυτές έχουν Grand Theft Auto, οι άλλες όχι “!

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.