Τέλειος χειρισμός στο Oculus Rift με το Leap Motion

Αν όντως λειτουργεί τόσο καλά όσο λένε, ο συνδυασμός του συστήματος ασύρματου χειρισμού με νεύματα Leap Motion με το Oculus Rift ολοκληρώνει το πακέτο της οικιακής Virtual Reality. Τώρα μένει η… παραγγελία!

leap_motion_002.jpg

Το Leap Motion Controller δεν είναι κάτι νέο: πρόκειται για ένα σύστημα ασυρμάτου χειρισμό του υπολογιστή,

, που όμως δεν χρειάζεται να σε έχει πάντα στο οπτικό του πεδίο. Αντίθετα, η δική του τεχνολογία δεν βασίζεται σε κάμερες, και έτσι μπορεί να καταλαβαίνει οτιδήποτε κινείται στον γύρο του χώρο, μέχρι μια απόσταση.

Oculus_DK2_00

Οι δημιουργοί του έκαναν ένα update στο λογισμικό του και κατασκεύασαν μια ειδική βάση, που μπορεί να προσκολλάται στο Oculus Rift, επιτρέποντας στον χρήστη να κουμπώσει το Leap Motion Controller σε αυτό. Αποτέλεσμα;

Ένα πλήρες πακέτο που μπορεί να ανιχνεύει σχεδόν όλες τις κινήσεις του σώματος, δίχως να χρειάζεται ο ίδιος ο χρήστης να κρατά κάποια συστήματα χειρισμό, ουσιαστικά απελευθερώνοντας τον ώστε να μπορεί πια να κινείται ελεύθερα στους εικονικούς κόσμους που το παρουσιάζει το Oculus Rift.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.