Και νέα έκπτωση για τα surface tablets της Microsoft

Παρά τη σημαντική μείωση του κόστους τους που έκανε η εταιρεία με την αποκάλυψη της δεύτερης γενιάς τους, από ότι φαίνεται ακόμη τα Surface tablets… “δεν τραβάνε”.

surface_pro_3_002.jpg

Και μπορεί το Surface Pro 3 να είναι ότι κοντινότερο στο κλασικό όνειρο μας να μπορούμε να έχουμε τον προσωπικό μας υπολογιστή στην παλάμη (έστω, στις δυο παλάμες – ή και… παραμάσχαλα) ανά πάσα στιγμή, αλλά εξακολουθεί να κοστίζει πάρα πολλά – πάνω από $1000 – στέλνει τον κόσμο στα μικρότερων δυνατοτήτων ‘σκέτα Surface” tablets, που βασίζονται στα Windows RT, όπου και απογοητεύεται.

Info

Εδώ, για όποιον δεν γνωρίζει τη διαφορά, θα πρέπει να εξηγήσουμε πως από την πρώτη εμφάνισή τους, τα Surface tablets χωρίζονταν σε δύο κατηγορίες: αυτά που εμπεριείχαν κανονικό hardware ενός laptop, μα ακόμη πιο συμπυκνωμένο, και άρα μπορούσαν να τρέχουν μια κανονική έκδοση των Windows όπως αυτές στα laptops και desktop PCs, και στα Surface RT. Τα οποία δεν είχαν hardware υπολογιστή, όπως τα μεγάλα αδελφάκια τους, μα “τυπικού tablet σαν-αυτά-που-τρέχουν-Android”.

Λόγω του διαφορετικού hardware, σε αυτά έτρεχε και μια διαφορετική έκδοση των Windows, τα Windows RT, που ήταν οικεία μόνο όσον αφορά στην εμφάνισή της. Κατά τα άλλα, ήταν παντελώς ασύμβατα με τις παλιότερες εκδόσεις των Windows, και άρα με όλο το λογισμικό που δηλώνει συμβατό με αυτά. Ήτανε, δηλαδή, τόσο συμβατά με τα κανονικά Windows όσο και το ίδιο το Android αν… του βάλεις μια wallpaper των Windows!

Τώρα, η Microsoft προσπαθεί για μια ακόμη φορά να καταστήσει δελεαστική την οικογένειά των Surface tablets στους καταναλωτές, αλλά και πάλι το κάνει με τον λάθος τρόπο. Και αυτό διότι για μια ακόμη φορά προσπαθεί να πλασάρει τις Windows RT και οικονομικότερες εκδοχές τους, αντί να κοιτάζει πως θα μπορέσει να μειώσει το κόστος των High End μοντέλων Surface Pro – που είναι κι αυτά που πραγματικά θα ήθελε να αγοράσει κανείς.

Microsoft Surface Tablets

Έτσι, οι νέες τιμές τους στην μαμά Αμερική διαμορφώνονται ως εξής:

  • 32GB Surface 2: $349
  • 64GB Surface 2: $449
  • 64GB Surface 2 LTE: $579
...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.