We’re baaaack!

Έτσι είναι: φεύγουμε και εμείς πέντε-έξι μέρες να κάνουμε κανένα μπανάκι και χαλάει ο κόσμος. Ευτυχώς, το… έχουμε συνηθίσει πια!

robin_williams_002

Το σημαντικότερο από όλα για όσα δεν μιλήσαμε κατά τη διάρκεια της απουσίας μας ήταν, κατά την ταπεινή μου άποψη, ο θάνατος του Robin Williams. Ενός ηθοποιού που, προσωπικά, λάτρευα, ακόμη και όταν δεν μου άρεσαν οι ταινίες όπου τον έβλεπα. Ή, που μάλλον, στη χειρότερη, κάποιες θα τις χαρακτήριζα ως μέτριες. Δεν μπορώ να θυμηθώ κάποια πραγματικά κακή ταινία του.

Ody's thoughts

Με εξαίρεση το Toys. Τώρα μου ήρθε η αναλαμπή. Όλοι, όμως, έχουν δικαίωμα σε μια τραγική αποτυχία. Και ο Robin.

Με τον Robin, που λέτε, υπήρξε μια σατανική σύμπτωση στη ζωή μου: ήταν η πρώτη δική του ταινία ως πρωταγωνιστής και η… πρώτη δική μου, στο άλλο άκρο, ως θεατής (που θυμάμαι -αμυδρά- στη ζωή μου). Το Popeye.

robin_williams_006

Το Popeye ήταν ολίγον τι μέτριο προς τραγικό, κάτι που μου έχει μείνει χαραγμένο στη μνήμη παράλληλα με κάτι σκηνές με ένα τεράστιο χταπόδι. Να σας πω ότι θυμάμαι κάτι περισσότερο, θα σας γελάσω. Μόνο το χταπόδι μου έχει μείνει, χαραγμένο στο τότε μικρό και άβγαλτο μυαλό μου, παράλληλα με έναν υπερκινητικό σπανακοφάγο ζούπερ-μούτσο με τον οποίο ειχα γελάσει. Που έπαιζε ο Robin.

robin_williams_005

Έκτοτε, είδα τον Robin σε αρκετές ταινίες που, άρεσαν-δεν άρεσαν στον κόσμο, ή και σε εμένα, όλες “μου έμειναν” και τις θυμάμαι. Δεν το λέω αυτό για πολλούς άλλους ηθοποιούς. Προφανώς το Dead Poets Society αλλά και το παλαιότερο Good Morning Vietnam, αλλά και το Bicentennial Man – που μπορεί να μην ήταν τόσο καλό όσο θα το θέλαμε, μα θεωρώ (σε πλήρη αντίθεση με την πλειοψηφία κοινού και κριτικών) πως ήταν μια τίμια, φιλότιμη προσπάθεια δημιουργίας ταινίας με “hardcore science fiction” θεματολογία που, όμως, να παραμένει “φιλική για όλη την οικογένεια”. Ας το θέσω αλλιώς: το κοντινότερο αντίστοιχο είναι το A.I. του Spielberg, και εκείνο είναι πιο “μαύρο”, λιγότερο “kids friendly” και, προσωπικά, το θεωρώ και μάπα το καρπούζι. Απόψεις, απόψεις.

Είναι κρίμα, λοιπόν, που χάσαμε έναν τέτοιο ηθοποιό, το χιούμορ και ο χαρακτήρας του οποίου “στήριξαν” όλους τους ρόλους που ανέλαβε, ενώ μάλλον έλαμψαν περισσότερο μέσα από τη φωνή του Genie του Aladdin της Disney. Σε έναν ρόλο όπου ούτε καν τον βλέπαμε, όπου – λένε – δεν βασίστηκε και τόσο στο σενάριο μα, σε μεγάλο βαθμό, αυτοσχεδίαζε (και… έκανε τους animators να κηνυγούν την ερμηνεία του), δίνοντας μας τον πρώτο χαρακτήρα σε animated ταινία που έκανε όχι μόνο τους λιλιπούτειους καρναβαλιστές, μα ακόμη και τους μεγαλύτερους σε ηλικία συνοδούς τους να ξεκαρδίζονται στα γέλια.

Έστω και με καθυστέρηση, θεωρώ πως του οφείλαμε ένα αντίο και μέσα από εδώ.

POPEYE

Η Gamescon ήρθε, πέρασε, πάει…

…και εμείς τη χάσαμε, διότι εκείνη την περίοδο, τουλάχιστον προσωπικά, ήμουν βαθύτατα απασχολημένος με το να προσπαθώ να τελειοποιήσω τη μέθοδο “κατακόρυφου” μου στη θάλασσα, δίπλα από τα δυο ανιψάκια μου. Να σας πω ότι λυπήθηκα που έχασα τον συρφετό ειδήσεων και θα τον αντάλαζα με τα μακροβούτια… Θα σας έλεγα ψέματα.

Από την άλλη, δεν θα αγνοήσουμε τα πάντα. Μπορεί να μην είναι πια “ειδήσεις” μα, για χάρη πληρότητας, θα δείτε να αναρτώνται κάποια από τα γεγονότα που μεσολάβησαν σε αυτό το διάστημα, έστω και μόνο για χάρη πληρότητας της ύλης μας. Ώστε όταν, για παράδειγμα, του χρόνου αναρωτιέσαι τι συνέβαινε πριν ένα χρόνο με το κωλοντούτυ, να μπορείς να βρεις εδώ το “νέο” trailer του. Λέμε τώρα, ως παράδειγμα.

Και, φυσικά, επιστρέφει και το cheap gaming και, μαζί με αυτό… και άλλα. Δώστε μου λίγο χρόνο να ανασκουμπωθώ και οργανωθώ, να προλάβω να ενημερωθώ και εγώ ο τρίσμοιρος, και σιγά-σιγά όλα θα επιστρέψουν σε κανονικούς ρυθμούς.

Αν στο ενδιάμεσο δεν ανατιναχτεί το σύμπαν ή δεν μου χαρίσει κάποιος μια κόπια του No Man’s Sky, έτσι;

over and out
Οδυσσέας Κουράφαλος
aka: Ducklord

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.