Μούφα κάρτες Nvidia, made in Germany

Πλαστές κάρτες γραφικών. Μάλιστα. Τί άλλο θα ακούσουν τα αυτάκια μας!!
kosatek_fake-nvidia-cards-02
Πήρες καρτούλα Nvidia Geforce GTX 650 ή 660 και μάλιστα με 4GB μνήμης, αλλά αντί το σύστημα να πετάει, σέρνεται; Η εξήγηση μπορεί να οδηγεί στα σκοτεινά μονοπάτια της παρανομίας, στην Κεντρική Ευρώπη: όπως αποκαλύφθηκε, πολλές (υποτίθεται εκατοντάδες, αλλά δεν αποκλείεται και πολύ περισσότερες) κάρτες γραφικών, κατασκευής Point of View, με την αδύναμη GPU GT 440, τροποποιήθηκαν στο BIOS, ώστε να αναγνωρίζονται ως GTX 650 ή 660 και προωθήθηκαν μέσω του Γερμανού χονδρέμπορου Kosatec. Παρατυπίες στα έντυπα διακίνησης αποκάλυψαν ότι λειτουργεί κύκλωμα που παραποιεί τα στοιχεία των καρτών, έτσι ώστε να της πουλήσει με μεγαλύτερο κέρδος, πλασάροντάς τις σε διάφορους πελάτες.

kosatek_fake-nvidia-cards

Μέχρι στιγμής έχουν εντοπισθεί 293 κάρτες “GTX660 4096MB Nvidia Bulk” και 110 “GTX650 4096MB Nvidia bulk”, οι οποίες είναι στην πραγματικότητα πολύ υποδεέστερες κάρτες GT 440 με απόδοση που προσεγγίζει περίπου το 25% εκείνη της αναμενόμενης, σύμφωνα με τις επιγραφές που φέρουν. Η Point of View κρατάει τις αποστάσεις της και ανακοίνωσε ότι οι εν λόγω κάρτες δεν προέρχονται από αυτήν και ότι είναι ψευδεπίγραφες. Ο χονδρέμπορος επίσης διατείνεται ότι έχει πέσει θύμα απάτης, αλλά η δική του θέση είναι πιο δυσχερής.

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.