Οι devs επιστρέφουν στις κονσόλες

Μπορεί προσωρινά οι δημιουργοί παιχνιδιών να είχαν απομακρυνθεί από τις κονσόλες, δείχνοντας προτίμηση σε smartphones, tablets και PC, μα τώρα η κατάσταση φαίνεται πως αντιστρέφεται και πάλι.

3d-gaming-pc-collage.jpg

Σύμφωνα με το GamesIndustry, 52% των ερωτηθέντων developers σε μια έρευνα της TIGA απάντησαν πως σκοπεύουν να ετοιμάσουν παιχνίδια για το Xbox One στο κοντινό μέλλον, ενώ ένα 48% στοχεύει στο PlayStation 4.

Αυτό, σε σχέση με ένα τωρινό 17%που ετοιμάζει τίτλους για το Xbox One και15% για το PlayStation 4, δείχνει σημαντική αλλαγή της κατάστασης, σημαντικά μεγαλύτερο πλήθος developers να ασχολείται με τις νέες κονσόλες, που προφανώς θα μεταφραστεί και σε μεγαλύτερο πλήθος τίτλων που θα δούμε σε αυτές.

Και επειδή η ζυγαριά έχει δύο άκρα, και τώρα το βάρος φεύγει από το ένα για να πάει στο άλλο, η αύξηση των developers που ασχολούνται με τις νέες κονσόλες σημαίνει και μείωση αυτών που ασχολούνται με smartphones, tablets και PC, χώρους που, τουλάχιστον όσον αφορά το gaming, συνεχίζουν να διανύουν μέχρι σήμερα μία από τις καλύτερες περιόδους τους.

Έτσι, ενώ τώρα ένα 63% developers ετοιμάζουν παιχνίδια για PC, μόνο 48% δήλωσε πως σκοπεύει να συνεχίσει. Που σημαίνει πως, αν όντως δεν συνεχίσουν, σε ένα χρόνο από τώρα αυτή είναι απλή μαθηματική πράξη (63-48) θα μας έχει δώσει μια μείωση 15%στο σύνολο των developers που θα ασχολούνται με τα PCs και άρα, κατ’ επέκταση, στο πλήθος νέων τίτλων που θα είναι διαθέσιμοι για αυτά.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.