Σέρνεται το YouTube; Φταίει ο ISP σου!

Αυτό λέει η Google, άρα είναι αλήθεια.
Τις τελευταίες μέρες, μπορεί να δει κανείς κάτω από τοα παράθυρο εκτέλεσης του video στο YouTube, ένα πλαίσιο με την ένδειξη “Experiencing interruptions? Find out why.”. Πατώντας το σχετικό κουμπάκι κατευθυνόμαστε στη νέα σελίδα Google Video Quality Report, στην οποία μας εξηγείται, με όμορφα γραφικούλια και animations, πως η Google πασχίζει να μας μεταφέρει τα καλυτερότερα από όλον τον κόσμο. Στο άγιο και θαυμαστό, όμως, έργο της, μεγάλο εμπόδιο βάζουν οι κακοί ISPs, που βάζουν τρικλοποδιές, bottlenecks και καθυστερούν τα βίντεό σου, σπάζοντας το framerate και τα νεύρα οσυ.

Μεταξύ των άλλων υπάρχει και η επιλογή “Your results”, η οποία υποτίθεται ότι αποκαλύπτει στατιστικά στοιχεία με την απόδοση του ISP σου σε streaming video. Δυστυχώς στη χώρα μας δεν είναι διαθέσιμη ακόμη αυτή η δυνατότητα. Μέχρι τότε δυστυχώς δε θα έχουμε τεκμήρια για να κατηγορήσουμε τους κακούς ISPs και, επίσης δυστυχώς, δε θα έχουμε τη δυνατότητα να είμαστε καλυμμένοι από το ειδικό δίκτυο οπτικών ινών της Google.

Galacticus's thoughts

Δεν ξέρω τις πταίει, όταν σέρνεται το βίντεο, αλλά εγώ ξέρω ότι όταν παίζει διαφήμιση στην αρχή, πάντα πηγαίνει σφαίρα. Χμμμ…

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.