Ακόμη καλύτερη συμπίεση JPEGs από το mozjpeg 2.0 της Mozilla

Η δημιουργός του Firefox είχε παρουσιάσει πριν αρκετό καιρό μια λύση καλύτερης συμπίεσης των εικόνων σε format jpeg. Τώρα παρουσιάζει την δεύτερη έκδοση του, και με την υποστήριξη του Facebook.

firefox-beta-29

Η λύση της Mozilla είναι ένας ανα-κωδικοποιητής που μπορεί να μειώσει ακόμη περισσότερο από οποιαδήποτε εναλλακτική λύση το μέγεθος των εικόνων που συμπιέζει σε format jpeg.

Στην τωρινή του, δεύτερη έκδοση, το mozjpeg 2.0 καταφέρνει να μειώσει ακόμη περισσότερο κατά 5% το μέγεθος των εικόνων jpeg τόσο σε baseline πόσο και progressive format.

Facebook-Background

Και αυτό πολύ από μόνο του να μην είναι τόσο σημαντικό, αλλά όσο περισσότερες εικόνες έχεις, τόσο τα κέρδη αθροίζονται. Ακριβώς για αυτό και το facebook δώρισε στο project $60.000, ενώ το χρησιμοποιεί ήδη δοκιμαστικά για να δει αν θα αξίζει να το υιοθετήσει.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.