Επιστροφή στις γραφομηχανές για περισσότερη ασφάλεια

Οι Ρώσοι το έχουν ήδη κάνει, ακολουθούν οι γερμανικές κρατικές υπηρεσίες εθνικής ασφάλειας!

γραφομηχανή

Μπορεί να ακούγεται τραβηγμένο από τα μαλλιά, αλλά το τελευταίο οχυρό άμυνας απέναντι στους cyber-εισβολείς είναι η εγκατάλειψη των ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας! Με αυτό το σκεπτικό πέρσι, οι υπεύθυνοι εθνικής ασφαλείας στο Κρεμλίνο ανακοίνωσαν ότι η ρωσική κυβέρνηση ξόδεψε ένα ποσό γύρω στα €10.000 για να προμηθευτεί ηλεκτρικές γραφομηχανές για την καταγραφή των διαβαθμισμένων αναφορών της.

Σήμερα πληροφορούμαστε ότι η συγκεκριμένη πράξη βρήκε μιμητές από την πλευρά των Γερμανών υπεύθυνων κρατικής ασφαλείας: ειδικότερα, μια αρμόδια επιτροπή εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο χρήσης γραφομηχανών για τη σύνταξη αναφορών και εντολών για τις κινήσεις των πρακτόρων της. Όπως αανφέρεται μάλιστα, προσανατολίζονται στη χρήση αμιγώς μηχανικών γραφομηχανών, ούτε καν ηλεκτρικών! Παράνοια; Υπερβολική ευαισθησία; Ή μήπως μια απέλπιδα προσπάθεια αναχαίτισης των μαζικών επιθέσεων από NSA και Κινέζους cyber-κατασκόπους;

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.