SpookMash: ένα πρωτότυπο παιχνίδι που αξίζει την προσοχή σας!

Και εκεί που χάζευα στο Steam, τσουπ, πέφτω σε ένα πρωτότυπο παιχνιδάκι που δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη. Και που ίσως σε ενδιαφέρει – για περισσότερους από έναν λόγους.

SpookMash_006.jpg

Σου αρέσουν τα παιχνίδια δράσης; Έχει. Το… ξύλο; Έχει! Οι πρωτότυποι χαρακτήρες; Και από αυτούς. Τα… RPGs; Τα MOBAs; Όπα, κάτσε: πως είναι δυνατόν να μπλέκονται όλα αυτά σε ένα παιχνίδι; Τι’ν τούτου ρε αδερφέ; Γνωρίστε το SpookMash!

Πρόκειται για ένα πιο-indie-δεν-γίνεται παιχνιδάκι, που όμως, όλως περιέργως, έχει πολύ υψηλές αξίες παραγωγής: πανέμορφα καρτουνίστικα γραφικά που παραπέμπουν σε παιδικό παραμύθι, πολύ ομαλό animation και ένα αρκετά εκτενές… μπλέξιμο διαφορετικών concepts σε ένα σύνολο που, όλως περιέργως, φαίνεται να λειτουργεί. Και αυτά με βασικό κορμό δράση που παραπέμπει στα κλασσικά brawlers, “τα beat’em ups όπου κάποιος προχωράει και βαράει”, σαν τα ιστορικά Double Dragon και Renegade.

Στο SpookMash, λοιπόν, φαντάσματα έχουν στοιχειώσει ένα… θέατρο, και μάχονται στην σκηνή του. Η σεναριακή ιδέα αποτυπώνεται με εξαιρετικό τρόπο, όπως μπορείτε να δείτε, στα γραφικούλια του, αλλά το πλεονέκτημα του δεν είναι η… ομορφιά του μα η δράση του. Για την οποία ξαναμίλησα παραπάνω, μα δεν εξήγησα και πολλά. Διότι, είπαμε: είναι μπλέξιμο! Ας προσπαθήσω.

SpookMash_003.jpg

Σκέψου δράση τύπου Double Dragon, λοιπόν, μα όχι σε μια πίστα που “σκρολάρει” πολύ, μα… λίγο, πέρα-δώθε, ίσα-ίσα για να “καλύψει” τη σκηνή του θεάτρου όπου εξελίσσεται.

Ο παίκτης αναλαμβάνει ένα χαρακτήρα και χώνεται είτε σε single player μονομαχίες, είτε – και εδώ είναι και ο μεγάλος χαβαλές – σε online μάχες 2 VS 2.

SpookMash_001.jpg

Κάθε χαρακτήρας-φάντασμα ακολουθεί λογική… Role Playing Game, όντας αναβαθμίσιμος. Αλλαγές στατιστικών, perks και bonuses συνδυάζονται με νέες κινήσεις a-la Streets of Rage, κάνοντας σε να “κολλάς” όχι μόνο με την ίδια τη φάση των μαχών, αλλά και με το να βελτιώσεις όσο μπορείς το χαρακτήρα σου.

Και, προφανώς, αυτός ο συνδυασμός, αφού “πατάει” στο δίκτυο του Steam, επιτρέποντας τη συμμετοχή πολλών παικτών, τη δημιουργία ομάδων, τις μεταξύ τους μάχες και την ανάρτηση high scores διευκολύνει και τη μετατροπή του σε… MOBA στα χνάρια του τίτλου-φαινόμενου DOTA.

Bonus, πως θα έχει και… level editor, με τον οποίο θα μπορείς να δημιουργείς ΚΑΙ single player αποστολές (που πιθανότατα, στη συνέχεια, θα μπορείς να διαθέσεις μέσω Steam Workshop).

Ναι, δεν είναι τέλειο, μα… δεν είναι και 100% έτοιμο ακόμη, ενώ ο δημιουργός του (που έτυχε και να πετύχω στο Steam) φαίνεται πολύ φιλικός και ανοιχτός σε σχόλια, προτάσεις και ιδέες, οπότε προβλέπεται ακόμη καλύτερο στην τελική του μορφή.

Αναμείνατε συνέχεια όταν αξιωθώ να το πιάσω στα χεράκια μου!

note

Το SpookMash βρίσκεται στο Steam Greenlight και προσπαθεί να μαζέψει αρκετές ψήφους ώστε να διατεθεί μέσω Steam. Ρίξε του μια ματιά με μια επίσκεψη στη σχετική σελίδα (με ένα κλικ εδώ ή στην πηγή μας, παρακάτω) και, αν θέλεις, ενίσχυσε το με μια ψήφο σου.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.