Μήνυση στην Activision από τον πρώην δικτάτορα του Παναμά, Manuel Noriega

Μπορεί να έχει την πλάκα του να βλέπεις ψηφιακές αναπαραστάσεις υπαρκτών προσώπων στα παιχνίδια σου, μα δεν έχει την ίδια πλάκα αν στο παιχνίδι είσαι εσύ, δίχως να έχεις πάρει δεκαράκι ή να έχεις δώσει τη συγκατάθεση σου.

call_of_duty_black_ops_2_noriega_001.png

Ο Manuel Noriega θα μπορούσες να πεις πως είναι ένα πρόσωπο που… δεν ανήκει, πια, στον εαυτό του. Όντας δικτάτορας του Παναμά για αρκετά χρόνια, είναι, πια, κομμάτι της ανθρώπινης Ιστορίας. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει και πως μπορεί κανείς να τον χρησιμοποιήσει για την έμμεση ή άμεση προώθηση των προϊόντων του!

Έλα που αυτό θεωρεί ο ίδιος πως έχει συμβεί με την Activision, που φρόντισε να χώσει τον πρώην δικτάτορα στο Call of Duty: Black Ops II δίχως την άδεια του. Όσο κατακριτέα και αν είναι όσα έκανε ο ίδιος, όσο και αν διαφωνεί κανείς με τις όποιες απόψεις του, εδώ μιλάμε για… μπίζνες. Και μόνο. Και από αυτή την άποψη, όπως ακριβώς δεν μπορεί κανείς να χρησιμοποιεί τη φάτσα της Πάρις Χίλτον για να διαφημίζει τα σουβλάκια του τυλίγοντας τα πιτόγυρα με ροζουλί χαμογελαστές φωτογραφίες της, έτσι δεν μπορείς και να χώσεις κάποιον στο παιχνίδι σου να κάνει και να λέει πράγματα που εσύ φαντάστηκες “διότι το θεώρησες cool”.

Προβλέπεται γέλιο με την εξέλιξη της υπόθεσης, αφού μιλάμε για την πρώτη περίπτωση Δικτάτορα VS Εταιρείας Gaming. Πως λέτε να έρθει το σκορ;

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.