Η Oculus δεν συμπαθεί τους μεταπωλητές

Είσαι ένας από όσους είχαν παραγγείλει το νέο Oculus Rift DK2, δίχως στην πραγματικότητα να ενδιαφέρεσαι για αυτό, με στόχο να το πουλήσεις σε πολλαπλάσια τιμή; Περίμενε το, και αν σου έρθει… σφύρα μας!

Oculus_DK2_00

Και αυτό διότι οι υπόλοιποι αγοραστές της πολυαναμενόμενης συσκευής δήλωσαν εξαγριωμένοι όταν εντόπισαν αγγελία για πώληση της μέσω του ebay, για την οποία και έσπευσαν να μάθουν περισσότερα στοιχεία. Και Όχι μόνο τα κατάφεραν, αλλά τράβηξαν και την προσοχή της “μαμάς” εταιρείας Oculus VR, η οποία φαίνεται πως υιοθετεί την ίδια στάση με αυτούς.

Έτσι, αφού πρώτα εντόπισε τον “έξυπνο” που είχε αναρτήσει την συγκεκριμένη αγγελία στο ebay, ακυρώνοντας την, στη συνέχεια έβαλε στο στόχαστρο της όσους είχαν κάνει μαζικές παραγγελίες, ακόμη και αν είχαν προσπαθήσει να της καμουφλάρουν, ακυρώνοντας τις με μια κίνηση.

Η λογική πίσω από τις κινήσεις της φαίνεται πως δεν είναι μόνο το να κρατήσει τους πραγματικούς οπαδούς της ικανοποιημένους, αλλά και το να διαφυλάξει την φήμη της, αφού σε σχετική σελίδα υποστήριξης στο site της αναφέρει πως το τωρινό Oculus Rift Developer Kit 2 είναι μια συσκευή που απευθύνεται αποκλειστικά σε developers και όχι σε απλούς καταναλωτές. Οπότε, εμμέσως πλην σαφώς, φαίνεται και το γιατί δεν επιθυμεί την μεταπώληση του σε τρίτους.

Info

Θυμίζουμε πως η Oculus VR έχει αγοραστεί από το Facebook, μα συνεχίζει να διατηρεί την ανεξαρτησία της ως ένα σημείο – στο οποίο μάλλον τη βοηθά το ότι… άλλο Κοινωνικό Δίκτυο, άλλο Σύστημα Εικονικής Πραγματικότητας.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.