Έρχεται η ώρα των Windows 9

Όλα δείχνουν ότι θα τα δούμε νωρίτερα απ’ ότι περιμέναμε
Η Microsoft επιδιώκει να περάσει πιο γρήγορα στη μετάβαση από τα Windows 8.1 στα Windows 9, τόσο για πρακτικούς, όσο και για συμβολικούς λόγους. Από τη μια πλευρά θέλει να φτιάξει ένα λειτουργικό με πιο σφιχτό και αξιόπιστο τρόπο ενεργοποίησης, έτσι ώστε να μειώνονται οι πιθανότητες διάδοσης πειρατικών αντιτύπων, ενώ από την άλλη θέλει να κάνει τον κόσμο να ξεχάσει τα Windows 8, που προκάλεσαν ένα μεγάλο σοκ και αποξένωση, με την αναγκαστική εισαγωγή του περίργου Modern UI.

Όπως αναφέρει ένας ρώσος hacker, γνωστός με το ψευδώνυμο WZor, η Microsoft θα ανακοινώσει τα Windows 9 μέσα στο φθινόπωρο του 2014, αμέσως μετά την έλευση του δεύτερου – και τλευταίου – Windows 8.1 Update. Ο συγκεκριμένος φίλος, έχει κάνει και στο παρελθόν ιδιαίτερα επιτυχημένες προβλέψεις και φαίνεται ότι έχει καλές πηγές “εκ των έσω”, οπότε δεν είναι κακό να λάβουμε υπόψη τους ισχυρισμούς του.

Σύμφωνα με τον WZor, τα Windows 9 θα είναι εκείνα που θα επαναφέρουν το Start Menu και όχι το Windows 8.1 Update 2, μαζί με άλλες τολμηρές αλλαγές στο interface και ακόμη μεγαλύτερη ανάμιξη του παραδοσιακού desktop με το Modern UI. Άλλωστε βασική επιδίωξη της Microsoft είναι η δημιουργία μιας ενιαίας πλατφόρμας ανάπτυξης εφαρμογών για desktop, tablets και smartphones, με προσαρμόσιμες εφαρμογές, ανάλογα με το μέγεθος και την ανάλυση της χρησιμοποιούμενης οθόνης, όπως περίπου έδειξε η Google με το Android L.
Όσον αφορά την ενεργοποίηση των μελλοντικών Windows, αυτή θα γίνεται πλέον χωρίς σειριακό αριθμό, τον οποίο εισάγει χειροκίνητα ο αγοραστής. Κάθε κόπια των Windows θα είναι πιο στενά συνδεδεμένη με το PC στο οποίο τρέχει και η ενεργοποίηση θα γίνεται με αυτοματοποιημένη διαδικασία, μέσω του Windows Store.

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.