Δες δωρεάν την ταινία για τη ζωή και το θάνατο του Aaron Swartz

Μια ταινία που δεν έχεις την παραμικρή δικαιολογία να μην δεις αφού α) αν χρησιμοποιείς το Internet σε ενδιαφέρει, β) είναι πραγματική – “πραγματική ιστορία” και, γ) είναι… δωρεάν.

Για την περίπτωση που δεν γνωρίζεις το όνομα, ο Aaron Swartz ήταν ένας αδικοχαμένος hacker (με… την καλή έννοια της λέξης), μια έφηβη διάνοια που “δεν γούσταρε” την κουλτούρα της Silicon Valley. Και που, τελικά, πλήρωσε την εμμονή του στην ισότητα, την ισοτιμία και την ελευθερία λόγου με την ίδια τη ζωή του.

Ο Aaron είχε δημιουργήσει projects που γνωρίζεις (π.χ. Reddit) ή που standard έχεις χρησιμοποιήσει ή ακούσει (RSS, Creative Commons), και όλοι έλεγαν πως θα είχε πολλά να προσφέρει ακόμη.

Μια προσπάθεια του “απελευθέρωσης” εγγράφων που… ήδη ήταν ελεύθερα προσβάσιμα από τη βιβλιοθήκη Αμερικάνικου Πανεπιστημίου τον οδήγησε στα δικαστήρια με κατηγορίες κλοπής Πνευματικής Ιδιοκτησίας, hacking, πρόκλησης ζημιών και…

Και ο κατάλογος των κατηγοριών όσο πήγαινε και αυξανόταν, “βάραινε”, μέχρι που ο Aaron απλά δεν άντεξε, και προτίμησε αντί να αντιμετωπίσει και μόνο τη σκέψη του να βρεθεί παραδειγματικά στη φυλακή για περισσότερα από 20 χρόνια, να δώσει τέλος στη ζωή του.

note

Μπορείς να μάθεις περισσότερα στο παλαιότερο σχετικό άρθρο μας.

Aaron Swarz 003Το The Internet’s Own Boy είναι μια ανεξάρτητη ταινία με επίκεντρο τον Aaron Swartz, που μόλις ξεκίνησε να προβάλλεται στην Αμερική μέσω streaming και άλλων διόδων ενοικίασης/απόκτησης της. Λόγω του θέματος, και του ότι οι “εκτός Αμερικής”, ανάμεσα στους οποίους και εμείς, δεν έχουμε πρόσβαση σε αυτές τις υπηρεσίες, ή δεν μπορούμε να την αγοράσουμε / ενοικιάσουμε από εκεί, διατέθηκε δωρεάν από το The Internet Archive.

Μπορείς να την βρεις με ένα κλικ στην πηγή μας και ειλικρινά σου προτείνουμε να τη δεις στην πρώτη ευκαιρία.

Ody's thoughts

Ομολογώ πως και εγώ δεν την είδα ακόμη, αφού… μόλις έπεσα στην είδηση της δωρεάν διάθεσης της online, που σας μεταφέρω εδώ.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.
  • galacticusX

    Αυτά είναι τα ωραία του web!!