Το GOG ανακοίνωσε την δική του απάντηση στο Steam

Το δημοφιλές ιντερνετικό κατάστημα με ειδίκευση στα retro παιχνίδια, GOG, ανακοίνωσε την διάθεση της δικής του αντίστοιχης του Steam πλατφόρμας διάθεσης περιεχομένου.

gog_galaxy_002.png

Ακούει στο όνομα GOG Galaxy και, αντίθετα με το Steam, δεν εμπεριέχει κάποιας μορφής DRM. Η χρήση της από όσους αγοράζουν τίτλους από την υπηρεσία είναι απολύτως προαιρετική, και αυτό ακριβώς φροντίζουν να… διατυμπανίζουν οι δημιουργοί του.

Με αυτό οι gamers μπορούν να χωθούν στο online multiplayer των αγαπημένων τους παιχνιδιών, αλλά και να απολαμβάνουν το single player κομμάτι τους δίχως να απαιτείται πρόσβαση στο Internet.

Ody's thoughts

Που φτάσαμε, στο σημείο να διαφημίζεται ως πλεονέκτημα κάτι που θα έπρεπε να είναι δεδομένο!

Το GOG Galaxy δεν… δηλώνει προτίμηση για μια συγκεκριμένη πλατφόρμα, και θα επιτρέπει στους παίκτες των GOG.com και Steam, θεωρητικά αντίπαλων πλατφορμών, να παίζουν μεταξύ τους. Και οι δημιουργοί του αισιοδοξούν πως στο μέλλον θα προσθέσουν και άλλες πλατφόρμες στο όλο mix.

Ακόμη δεν υπάρχει διαθέσιμος κάποιος client, αλλά αναμένεται αργότερα εντός του έτους. Μέσω αυτού θα είναι ευκολότερη η πρόσβαση στο multiplayer κομμάτι των παιγνιδιών, αλλά και, κυρίως, η αναβάθμιση τους στις τελευταίες εκδόσεις τους δίχως να απαιτείται κάποια παρέμβαση του gamer για αυτό.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.