Στη Γερμανία το βασικό κέντρο παρακολούθησης της NSA

Όπως γράφει το Der Spiegel, και βάσει πληροφοριών από τα έγγραφα που έχει διαρρεύσει ο Edward Snowden, η μεγαλύτερη βάση επιχειρήσεων της NSA στην Ευρώπη εντοπίζεται στη Γερμανία.

Σύμφωνα με αυτό, καμία χώρα στην Ευρώπη δεν έχει “μυστική αρχιτεκτονική παρακολούθησης της NSA” στην έκταση που συναντάται στη Γερμανία. Σε αυτό Βοήθησαν 13 χρόνια στενής συνεργασίας της αμερικανικής και της γερμανικής κυβέρνησης, δημιουργώντας έναν ιστό από κέντρα παρακολούθησης που βοηθούν στον διπλό ρόλο διασφάλισης της ασφάλειας αλλά και του… ελέγχου του πλήθους.

Από αυτά μαθαίνουμε πως το 2007 η NSA είχε τουλάχιστον 12 τέτοια κέντρα στη Γερμανία, οπότε μάλλον είναι προφανές πως σήμερα, επτά χρόνια αργότερα, αυτά θα είναι πολλά περισσότερα.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.