Ο Chrome δημοφιλέστερος, πια, από τον Internet Explorer

Και όμως, να που έγινε το αδύνατο: ένας άλλος browser – στην προκειμένη περίπτωση, ο Chrome της Google – κατάφερε να ξεπεράσει σε δημοτικότητα τον Internet Explorer!

internet_explorer

Ο Internet Explorer θεωρείται εδώ και χρόνια ο de facto browser για πρόσβαση στο Internet. Και σε αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο η ενσωμάτωση του στα Windows από πλευράς Microsoft, κάτι για το οποίο στο παρελθόν η εταιρεία είχε τραβηχτεί και στα δικαστήρια.

Να, όμως, που καμιά κυριαρχία δεν διαρκεί για πάντα και που… Ο νέος είναι ωραίος! Άσχετο!

Ο Chrome, λοιπόν, κατέχει πια το 31,8% από το σύνολο των browsers, στέλνοντας τον Internet Explorer στην δεύτερη θέση με 30,9%. Πριν χαρείτε όμως…

Όταν λέμε πως οι αριθμοί αφορούν στο σύνολο των browsers, δεν μιλάμε αποκλειστικά για τους υπολογιστές και τη desktop χρήση, αλλά για όλο το πλήθος των συσκευών που έχουν πρόσβαση στο Internet. Αυτό σημαίνει και smartphones, και tablets, και “πλατφόρμες στις οποίες ίσως να μην υπάρχει καν ο Internet explorer”.

Αν εστιάσει κανείς αποκλειστικά στην χρήση browsers στο desktop, εκεί ο Internet Explorer εξακολουθεί να διατηρεί τα πρωτεία. Και μάλλον θα συνεχίσει για αρκετό καιρό ακόμη. Ή, τουλάχιστον, για όσο τα Windows θα εξακολουθούν να είναι το δημοφιλέστερο λειτουργικό σύστημα για υπολογιστές, και η Microsoft να παρουσιάζει τον Internet Explorer ως “επίσημο” κομμάτι τους.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.
  • spiros

    Ακριβως αυτο. Ειναι επισημο κομματι των windows. Στην πραξη,υπαρχει μετρηση που να δειχνει σε desktop σε καθημερινη χρηση τι στατιστικα δινονται για τους browsers?

  • ducklord

    Κυκλοφορούν περιστασιακά κάποιες μετρήσεις – υπήρχαν και παράλληλα με αυτή την είδηση, μα δεν τις μετέφερα εδώ και… δεν τις θυμάμαι για να σου πω ακριβώς. Πάντως, δεύτερος συνήθως έρχεται ο Chrome (με διαφορά σε σχέση με τον IE) και ακολουθεί ο Firefox. Και μετά οι υπόλοιποι. Μέχρι πρόσφατα, όοολοι οι άλλοι μαζί είχαν λίγο λιγότερο από το συνολικό ποσοστό του IE στο desktop (αλλά πρόσεξε πως μιλάμε και για ΟΛΕΣ τις εκδόσεις – από τον IE 6 μέχρι τον 11).