Η Google θέλει να ασφαλίσει τα email μας

Η επικοινωνία μας δεν είναι ασφαλής – και η Google έχει τη λύση. Ή, έστω, μια από αυτές.

NSA reading email - funny

Ακούει στο όνομα End-to-End και έχει την μορφή ενός plugin για browsers. Πρόκειται για τη νέα πρόταση της Google, που αισιοδοξεί πως θα αυξήσει την ασφάλεια στην επικοινωνία μας μέσω e-mail.

Είναι μια προσπάθεια από πλευράς Google απλοποίησης της χρήσης της υπάρχουσας μεθόδου κρυπτογράφησης PGP, ώστε να είναι ευκολότερο να την χρησιμοποιήσει οποιοσδήποτε δίχως να απαιτούνται πολύπλοκες ρυθμίσεις.

Δυστυχώς, όμως, ακόμη δεν είναι διαθέσιμη σε χρήσιμη μορφή για τελικούς χρήστες, και απευθύνεται περισσότερο σε developers που καλούνται να την δοκιμάσουν και να βοηθήσουν στην περαιτέρω ανάπτυξη της.

Όσο για τον λόγο τις κίνησης; Κατά την ίδια, τα περισσότερα email που καταφτάνουν στους servers του Gmail της από άλλες υπηρεσίες web mail δεν είναι κρυπτογραφημένα, με αποτέλεσμα να είναι σχετικά εύκολο να διαβάσει κανείς τα περιεχόμενα τους καθώς “ταξιδεύουν στο Internet”.

Και μετά από τα… ντράβαλα που είχε με την NSA, η Google έχει ταχθεί υπέρ των χρηστών, της ελευθερίας λόγου, και όλων όσων… την συμφέρουν οικονομικά!

Ody's thoughts

Διότι δεν είναι ο Batman, εταιρεία είναι!

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.