Δίκτυο δορυφόρων για Internet παντού από την Google

H μεγάλη εταιρία του Internet θέλει να φέρει το Internet παντού. Και αφού τα καλώδια είναι πολύ… μπανάλ, αποφάσισε να… στείλει 180 δορυφόρους στο διάστημα!

satellite_002.jpg

Από ό,τι λέγεται, η εταιρεία σκοπεύει να επενδύσει περισσότερο από $1 δις στο project, και έχει αρχίσει ήδη να προσλαμβάνει μηχανικούς από την εταιρεία δορυφόρων Space Systems/Loral LLC για την υλοποίηση του.

“Γνώστες του θέματος” δηλώνουν πως το κόστος μπορεί να ανέλθει ακόμη και στα $3 δις, ανάλογα με την τελική σχεδίαση του δικτύου και την πρόοδο του project, που μπορεί να καταλήξει να έχει τους διπλάσιους από τους εκτιμώμενους δορυφόρους.

Προφανώς η Google δεν το κάνει αυτό επειδή… μας αγαπάει, αλλά επειδή περισσότερα άτομα με πρόσβαση στο Internet μεταφράζονται και ως… περισσότεροι πελάτες για τις υπηρεσίες της και, το σημαντικότερο, περισσότερες πηγές δεδομένων για αυτές*.

Ody's thoughts

*…και για την τεχνητή ευφυΐα που έχει ήδη κατασκευάσει και μας κρατάει κρυφή μέχρι να ανακαλύψει γιατί επιμένει να θέλει να φέρει Την Αποκάλυψη. Runawaaaaay!

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.