Γίγαντες, μαμούθ, καννίβαλοι και μαύρα κοράκια

Τί μπορεί να διαδεχθεί ένα επικό επεισόδιο του Game of Thrones; Ένα ακόμη πιο επικό!

Σφαγή, πόλεμος, πολιορκία, γίγαντες, μαμούθ, αγριάνθρωποι, καννίβαλοι, γενναίοι υπερασπιστές και επική αποκορύφωση. “The Watchers on the Wall”: ένα επεισόδιο βουτηγμένο στη δράση. Με τους διαλόγους του πρώτου τετάρτου να επιτείνουν την αγωνία και να υπενθυμίζουν την διάχυτη οσμή του καραδοκούντος θανάτου. Είχα πολλή περιέργεια να δω πως θα μεταφερόταν η συναρπαστική περιγραφή της πρώτης επίθεσης στο Μαύρο Κάστρο. Δεν απογοητεύθηκα.

Παρότι στην τηλεοπτική μεταφορά η δράση επικεντρώθηκε και συμπυκνώθηκε περισσότερο στο προαύλιο του Μαύρου Κάστρου, διατηρήθηκε ανέπαφη η αίσθηση της ασφυκτικής πολιορκίας, η σχεδόν πύρρειος νίκη των πολιορκημένων, η οποία τους έδωσε τη δυνατότητα να ζήσουν “για να δουν μια ακόμη μέρα”. Όταν η Cersei χτενίζεται στον οντά της, στο Τείχος πέφτουν κορμιά και διακυβεύεται το μέλλον της ανθρωπότητας.

Και φυσικά όλα παρέμειναν να κρέμονται από μια κλωστή. Το παλικάρι μας, ο Jon Jon Snow, αφού έχυσε ένα δάκρυ για τη χαμένη Ygritte, κινάει για το στρατόπεδο του Mance Rayder, για να κόψει το κεφάλι του φιδιού.

Galacticus's thoughts

Θέλουμε κι άλλο. Κι άλλο! Κι άλλο! Έλα, όλοι μαζί, παιδιά!

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.