Σύστημα τρισδιάστατου ήχου από τη Microsoft;

Ποιος είπε πως η Microsoft αγνοεί τον χώρο της Virtual Reality; Απλά, όταν οι άλλοι ασχολούνται με εικόνα και χειρισμό, αυτή εστιάζει στο θέμα του… ήχου!

music009.jpg

Όπως αναφέρει το Technology Review, η Microsoft Research ετοιμάζει ένα σύστημα τρισδιάστατου ήχου το οποίο για την ώρα ονομάζει απλά 3-D Audio.

Το σύστημα, όπως το περιέγραψε ο συντάκτης του Technology Review που το δοκίμασε, αποτελούνταν από ένα ζευγάρι ασύρματων ακουστικών και αισθητήρες που αντιλαμβάνονταν τη θέση του και τη γωνία κλίσης του κεφαλιού του.

Ανάλογα με τις πληροφορίες που αποκόμιζαν από αυτούς, διαμόρφωνε ανάλογα τον ήχο ώστε αντί να ακολουθεί τον χρήστη, να εξακολουθεί να δίνει την ψευδαίσθηση πως συγκεκριμένοι ήχοι πήγαζαν από συγκεκριμένα αντικείμενα.

Στην επίδειξη της Microsoft ο συντάκτης περιγράφει πως είδε, για παράδειγμα, ένα χάρτινο ραδιόφωνο και ένα πουλί-κουκλάκι, από τα οποία φαινόταν να πηγάζει ήχους. Όπου και αν βρισκόταν, όσο και αν τα πλησίαζε ή απομακρυνόταν, ο ήχος συνέχιζε να φαίνεται πως προερχόταν από αυτά.

Η Microsoft Research βλέπει πιθανές χρήσεις του συστήματος σε τηλεσυνδιασκέψεις και, προφανώς, στο χώρο της Virtual Reality.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.