Τηλεοράσεις με Tizen OS από τη Samsung

Η Samsung απέδειξε έμπρακτα πως δεν σκοπεύει να χρησιμοποιήσει το δικό της λειτουργικό σύστημα, Tizen, μόνο σε smartphones και tablets, παρουσιάζοντας μια έξυπνη τηλεόραση με αυτό στην Tizen Worldwide Developer Conference.

Samsung_Tizen_TV_001.jpg

Αν και δεν πρόκειται για ένα μοντέλο που είναι ήδη διαθέσιμο στα καταστήματα, αλλά για ένα “πρωτότυπο”, μια δοκιμή και επίδειξη τεχνολογίας από την εταιρεία… Δεν Θα αργήσει να φτάσει και εκεί, όπως επιβεβαίωσε σύμφωνα με το Recode ο αντιπρόεδρος της Samsung Electronics, Jong-Deok Choi. Και σίγουρα μας δίνει μια καλή ιδέα για αρκετά μελλοντικά μοντέλα που θα δούμε από αυτήν.

Η συγκεκριμένη πρόταση διέθετε ένα χειριστήριο που επέτρεπε τον έλεγχο της μέσω νευμάτων, με το οποίο μπορούσε κανείς να επιλέγει τον τύπο του περιεχομένου που τον ενδιέφερε ανάμεσα σε εφαρμογές, μουσική, τηλεόραση, φωτογραφίες, βίντεο κλπ.

Αρκετά πρωτότυπη ήταν η ιδέα από πλευράς Samsung της ενσωμάτωσης ενός μικρού web server σε αυτήν, προσβάσιμου μέσω WiFi από όλες τις συσκευές που βρίσκονται στο ίδιο ασύρματο δίκτυο με την τηλεόραση. Μέσω αυτού είναι εφικτή η παρουσίαση μιας ιστοσελίδας που δίνει πρόσβαση στις λειτουργίες που θα περιμένε να συναντήσει κανείς σε ένα τηλεχειριστήριο. Έτσι, πρακτικά, ένα κινητό ή ένα tablet μπορεί να μετατραπεί σε τηλεχειριστήριο της δίχως να χρειάζεται η εγκατάσταση πρόσθετου λογισμικού.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.