Turbo-X Sting: η ελληνική απάντηση στις next-gen κονσόλες

Δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο!

Turbo-X-sting-01

Το ελληνικό δαιμόνιο ξανακτυπά: εκεί που άλλοι ξοδεύουν εκατομμύρια σε ανάπτυξη, σχεδίαση, marketing και promotion, εμείς βρίσκουμε ένα home cinema case, ρίχνουμε μέσα ένα gaming PC μικρομεσαίων επιδόσεων, βάζουμε στο πακετάκι και δυο ασύρματα controllers και voila, το gaming PC του σαλονιού που θα κάνει σκόνη τις κονσόλες! Ο product manager του Πλαισίου δε σκέφτηκε καθόλου άσχημα. Σου λέει, εδώ πέρα έχει αποδειχτεί μούφα η όλη ιστορία με το “next-gen” με γραφικά που έχουμε δει στα PCs εδώ και χρόνια τώρα. Γιατί να μην πατήσω πάνω στα συνεχόμενα fails τους;

Παρατήρησε ότι στις επιδόσεις, η σύγκριση γίνεται εμμέσως, πλην σαφώς με το Xbox One, το οποίο επιλέγεται επίτηδες, καθώς δεν ανεβαίνει σε ανάλυση πάνω από 1600×900 στο παιχνίδι που επελέγη κι έτσι… μηδενίζεται στα 1080p! Άδικο; Δεν έχει βουήξει ο τόπος με την καταφανή αδυναμία του Xbox One να πιάσει καθαρά 1080p στα περισσότερα games; Ήδη έχουμε φτάσει σε σημείο που μια μικρομεσαία καρτούλα όπως η περιεχόμενη AMD R9 270 να είναι καλύτερη από τις GPU των “next-gen” κονσολών, ακόμη και του PS4 (που είναι μια κουτσουρεμένη 7870). Επίσης μπακαλίστικη είναι και η μέθοδος του 8+2=10GB μνήμης, τη στιγμή που τα 8 είναι RAM και τα 2 ανήκουν στη GPU, αλλά κι εδώ οι κονσόλες φαίνονται να είναι σε υποδεέστερη θέση, αφού στην περίπτωσή τους δεν γίνεται αναβάθμιση. Πρόσεξε επίσης ότι όλο το hardware βασίζεται στην AMD, όπως ακριβώς και στις κονσόλες, για να αποδειχθεί πόσο καλύτερες είναι οι επιδόσεις ενός gaming PC παραπλήσιου κόστους. Όλα τα άλλα, ποιότητα case και controllers, είναι απλώς οδοντόκρεμες. Και οι κονσόλες δεν είναι δα αριστουργήματα τεχνικής αρτιότητας.

Όσο για τις πολυμεσικές ιδιότητες, το σερφάρισμα, το λειτουργικό Windows 8.1, τα οποία θεωρούμε δεδομένα σε ένα PC, ακόμη και αυτά αποδεικνύονται μεγάλα πλεονεκτήματα απέναντι στις next-gen κονσόλες, ειδικά το PS4, το οποίο έχει απογυμνωθεί εντελώς και ούτε MP3 μπορεί να αναγνωρίσει. Υπό αυτό το πρίσμα, τα, τουλάχιστον, 200 παραπανίσια ευρώ που ζητάει, ξαφνικά μετατρέπονται σε ένα απολύτως λογικό ποσό, το οποίο θα κληθεί ο γονιός να καταβάλει για την ψυχαγωγία του μπόμπιρα, ο οποίος τον έχει πρήξει να του πάρει κονσόλα, τώρα που τελείωσαν τα σχολεία. Σε βάθος χρόνου, τα πολύ φτηνότερα και ποιοτικότερα (από άποψη γραφικών) PC games, θα βγάλουν τα λεφτά του Turbo-X και με το παραπάνω. Βάλε και το Steam επάνω με το Big Picture στη μεγάλη TV του σαλονιού και τις απίστευτες ευκαιρίες με τις καλοκαιρινές εκπτώσεις του, κι έχεις την απόλυτη συνταγή της επιτυχίας.

Galacticus's thoughts

Όλοι μπορούν να φτιάξουν ένα gaming PC, αλλά μου έκανε εντύπωση η συγκεκριμένη περίπτωση που εκμεταλλεύεται τα αντικειμενικά πλεονεκτήματα των PCs και χτυπάει τις κονσόλες ακριβώς εκεί που τσούζει. Είναι νομίζω ένα καλό case study του τρόπου με τον οποίο το Turbo-X έχει δημιουργήσει ένα αξιοπρόσεχτο brand, απολύτως προσαρμοσμένο στις ανάγκες της εγχώριας αγοράς. Τελικά, για δες που όλα τα επιχειρήματα του Πλαισίου ισχύουν. PC uber alles! Απλά πράγματα! Κι άσε τους άλλους να γκαρίζουν στην Ε3. Α, πολύ θα εκτιμήσουν το Πλαίσιο οι αντιπροσωπείες της Microsoft και της Sony!

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.